Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

de simona72 in Torturi, 1 Mai 2019 | 2819 vizualizari

 

Iubesc prajiturile cu branza. Am facut multe cheesecake-uri, dar parca cele coapte imi plac mai mult. Cele fara coacere le prefer cu fructe si le gasesc mult mai potrivite pentru zilele toride de vara.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 70-80 gr alune de padure(usor prajite si curatate de coaja)
  • 70 gr unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana 30%grasime
  • 3 galbenusuri+2 oua intregi
  • 100 gr unt de arahide cremos
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr smantana pentru gatit
  • 50 gr alune de padure taiate grosier
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata, fulgi de cocos, fructe, alune de padure…
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide:

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in tava, se distribuie uniform pe toata suprafata si se preseaza usor cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Pentru a face crusta cat mai crocanta, se coace 10 minute la 170 grade C.

Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie, curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.

De abia dupa ce s-a racit complet, se adauga toppingul de ciocolata. Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine fierbinte (dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.

Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma, se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta