Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Drob din ficatei de pui
Postat de: sufletista in FicatFicatul spalat il punem la fiert si il spumam de cate ori este nevoie, il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem. Intre timp tocam verdeturile spalate si scurse bine de apa. Curatam ouale...Citeste continuarea
Tagliatelle cu hribi, ton si...
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp...Citeste continuarea
Desert lapte de pasare
Postat de: sufletista in DulciuriPunem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu ceapa verde...
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care...Citeste continuarea
Desert gogosi cu flori de salcam
Postat de: merisor67 in DulciuriMai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat...Citeste continuarea
Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si...Citeste continuarea
Pizza rapida
Postat de: Constelatialeu in PizzaAsezam aluatul in tava si intindem peste niste ketchup. Intr-un castron punem cubuletele de bacon, rulada o taiem cubulete si o adaugam in castron, taiem si cascaveaua cubulete si o amestecam cu...Citeste continuarea
Supa de berbecut in stil grecesc la...
Postat de: Ksenya in Slow CookerCarnea o portionam in bucati potrivite, o spalam in cateva ape si o punem la fiert. Cand se formeaza spuma varsam apa si o transferam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Adaugam prazul...Citeste continuarea
Aperitiv placinte rasucite cu...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...Citeste continuarea
Painici umplute cu muschi file si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineSe cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...Citeste continuarea
Salata mediteraneeana de vinete
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele decongelate se toaca marunt si se freaca cu ulei de masline si sare . Maslinele se curata de samburi si se toaca marunt . La fel se toaca si rosiile deshidratate ....Citeste continuarea
Costita de vacuta cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in VitaCostitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza....Citeste continuarea
Carne de porc cu legume verzi
Postat de: Meea in PorcCarnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu loboda de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza....Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de pui se spala si se taie felii inguste de lungimea unui deget mic. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat si mixul de 5 arome chinezesti. Se bat...Citeste continuarea
Supa minestrone
Postat de: elucubratiiculinare in SupeSe încălzește uleiul într-o oală mai mare. Se adaugă ceapa tocată, morcovul și țelina tăiate cubulețe. Gătim aproximativ 10 minute. Adăugăm cartofii și dovleceii...Citeste continuarea
Smoothie de morcovi cu mere si...
Postat de: merisor67 in Love SmoothiesCurățăm morcovii și îi tăiem în bucăți mai mici. Spălăm merele și le curățăm coaja, doar dacă este afectată. Coaja merelor conține o parte din vitamine și este...Citeste continuarea
Desert rulouri cu scortisoara
Postat de: Reli_B in PrajituriLa atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul: Am pus...Citeste continuarea
Langosi cu branza de burduf si marar
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza, carnati...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...Citeste continuarea
Paine cu seminte si mac
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei....Citeste continuarea
Chiftele de pui si cartofi noi in...
Postat de: merisor67 in PuiSpălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...Citeste continuarea
Desert gogosi a la Carmen
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie...
Postat de: AdrianUdrea in FicatIncepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de cacao, crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...Citeste continuarea
Desert chec cu iaurt si afine
Postat de: merisor67 in PrajituriScoatem untul din frigider cu 20 de minute înainte de a începe procesul tehnologic, pentru a fi moale. Măcinăm zahărul și îl transformăm în zahăr pudră și dăm...Citeste continuarea
Rondele de legume la cuptor
Postat de: daniastefania in Mancaruri cu carneCuratam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le...Citeste continuarea
Friptura hei-rup
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCuratam si spalam pulpele si le taiem in doua, le asezam in tava, apoi taiem coastele si le asezam pe langa pulpe. Taiem bucatele de unt si le punem printre bucatile de carne, apoi usturoiul taiat...Citeste continuarea
Desert briose cu capsuni, crema...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBriosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...Citeste continuarea
Salau cu legume si cartofi
Postat de: cristina1985 in SalauSe dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora,...Citeste continuarea
Salata Italiana
Postat de: Luminita31 in SalateSe fierb pastele in apa cu sare. Intre timp, taiem feliute subtiri sunca presata, ardeiul capia si maslinele. Dupa ce am scurs pastele, punem peste ele sunca feliata, maslinele si ardeiul...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de...Citeste continuarea
Creveti cu taitei
Postat de: dantes in Fructe de mareTaiem in felii subtiri ardeiul iute si cateii de usturoi. Crevetii ii dezghetam daca este cazul si ii curatam. Intr-o tigaie topim untul si calim putin ardeiul iute si usturoiul, apoi...Citeste continuarea
Salata de vinete, in stil grecesc (1)
Postat de: RODIMUR in SalateVinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin si pulpe de pui
Postat de: marianbobosea in PuiCartofii curatati, spalati si taiati in patru se pun intr-o tava unsa cu ulei. Ii pudram cu sare, piper si rozmarin, apoi ii amestecam astfel incat fiecare cartof sa fie uns cu ulei si...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos de soia si bere...
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec....Citeste continuarea
Varza noua tuguiata calita
Postat de: marianbobosea in Mancaruri de legumeTocam varza cat putem de fin. Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata. Separat se pune uleiul la incins, peste care se...Citeste continuarea
Supa cu chorizo, ciuperci si zucchini
Postat de: mihaelar63 in SupeSe feliaza carnatul chorizo. Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi. Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ]....Citeste continuarea
Copanele cu cartofi noi la cuptor...
Postat de: merisor67 in PuiClătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...Citeste continuarea
Matrai borzoska - snitel unguresc
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de...Citeste continuarea
Desert cheesecake rapid cu branza...
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti forma. A mea era rotunda cu peretii detasabili si de marime de 18 cm. Am pus hartie de copt pe fund si am imbracat peretii in folie alimentar. Mixati biscuitii si topiti untul....Citeste continuarea
Scoici St Jacques cu praz si...
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati...Citeste continuarea
Aperitiv castravete cu salata de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si fructe...
Postat de: ctlina in DulciuriAluatul dulce: În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: ctlina in PuiFierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul....Citeste continuarea
Salata de legume cu quinoa alba si...
Postat de: merisor67 in SalateMai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte...Citeste continuarea
Turte cu dovleac
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mac
Postat de: ela in PiineLasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu costita...
Postat de: merisor67 in CiorbeSpălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate...Citeste continuarea
Desert tort Pralina-Ciocolata
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...Citeste continuarea