Un chec pufos si foarte aromat! Multumesc Jamila pentru reteta!
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.
Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin cate putin, vom amesteca cu o paleta de jos in sus pana incorporam toate galbenusurile, dupa care vom pune faina amestecata cu praful de copt. Faina se pune in ploaie si vom amesteca cu miscari largi.
Impartim cantitatea de aluat in doua boluri. Luam cacaua si o amestecam cu putina apa dupa care o adaugam in unul din cele doua boluri si amestecam foarte bine, dar cu atentie. Peste aceasta compozitie am adaugat nuca de cocos. Vom avea un bol cu cacao si unul fara cacao.
Tapetam cu hartie de copt o tava de chec si incepem sa distribuim cu lingura. Punem o lingura cu compozitie de cacao peste care adaugam o lingura de compozitie alba si tot asa pana epuizam ambele compozitii.
Introducem tava la o temperatura de 170 grade C pentru un timp de 30-40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
1
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei