Piure de naut cu sos de ceapa

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 22 Oct 2019 | 3943 vizualizari

 

Pentru că îmi place mult fasolea bătută cu sos de ceapă, am zis să încerc și cu năutul și mi-a plăcut cum a ieșit. Este o mâncare tocmai bună pentru prânz pentru că e sățioasă (nu la cină, ca să nu vă deranjeze sosul de ceapă). În plus, este o rețetă bună de post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 1,8 l apă,
  • 1 linguriță amestec de legume deshidratate,
  • 2 cepe,
  • 3 căței de usturoi,
  • Sare, dupa gust,
  • 3 linguri bulion,
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de naut cu sos de ceapa:

 

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el 500 ml apă și se lasă la hidratat peste noapte.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 500 ml apă.  După ce a fiert aprox 10 minute, se schimbă apa cu 500 ml apă proaspătă, dar fierbinte, nu rece. Se lasă să fiarbă.

Când este pe jumătate fiert, de regulă, eu aleg să îl scot într-un vas cu 300 ml apă rece, să-i desfac pielițele (care sunt tari și nu-mi plac), apoi să-l pun înapoi în cratița în care a fiert.

Spre final se adaugă adaugă amestec de legume deshidratate, sare și o lingură de bulion. Adăugarea bulionului la acest pas este opțională, însă mie îmi place pentru culoare. Se mai lasă circa 5 minute și se ia focul.

Se răstoarnă năutul, fără lichid, într-un castron înalt, se adaugă usturoiul pisat, se pasează năutul cu blenderul de mână, adăugând din lichidul în care a fiert, mai mult sau mai puțin, după gust. Se transferă pe un platou.

 

Separat, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei înfierbântat, se rumenesc două cepe curățate și tocate mărunt, până devin sticloase, apoi se adaugă, 2 linguri de bulion.  Se mai lasă să clocotească 2 minute, se amestecă bine, apoi se ia de pe foc și se toarnă peste piureul de năut.

 

Timp de hidratare: 6h

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 2 h

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/piure-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de naut cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume