Crochetele de peste sunt din categoria retetelor simplu, rapid si foarte bun. Puteti folosi file de peste crud sau peste din conserva cum am folosit eu, este alegerea voastra sau depinde de ce aveti la indemana in acel moment. Compozitia se face imediat, crochetele rezultate sunt foarte bune: crocante la exterior, usor moi in interior, adica exact asa cum trebuie sa fie.
Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de ulei, faramitati bucatile de peste cu o furculita. Usturoiul il curatati si il pisati. Patrunjelul verde il tocati marunt. Amestecati intr-un vas cartoful, usturoiul, morcovul si pestele. Adaugati oul, parmezanul, condimentele pentru peste, sare, piper, apoi si patrunjelul tocat. La final puneti faina si amestecati bine. Pe o farfurie puneti niste pesmet. Luati bucatele din compozitie, formati niste crochete lunguiete, apoi le tavaliti prin pesmet. Le asezati pe un tocator, pana le terminati pe toate de modelat. Intr-o tigaie incingeti ulei, dar nu foarte mult, nu este nevoie sa se scufunde in ulei. Focul il reglati sa fie potrivit spre mic. Puneti crochetele si le rumeniti pe ambele parti. Le scoateti cu o paleta, pe o farfurie pe care asezati doua servetele de bucatarie. Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi. Merg foarte bine cu dulceata de ardei iuti, un sos de usturoi sau de ce nu, cu ketchup de casa. Sa aveti pofta!