Vă invit să încercați o supă-cremă rapidă, gustoasă și foarte sănătoasă. La noi a fost foarte apreciată de toți membrii familiei.
Pui într-o oală cartofii, țelina, ceapa, usturoiul și dovlecelul curățate, spălate și tăiate cubulețe. Adaugi mazărea, acoperi cu apă și lași să fiarbă 30 de minute. Adaugi sare și piper după gust.
Între timp speli bine frunzele de spanac și le tai fâșii. Când sunt aproape fierte legumele adaugi spanacul și legătura de pătrunjel și mai lași 5 minute.
Scoți o parte din apă dacă este prea multă, mixezi bine și adaugi untul topit și omogenizezi. Dacă mai este necesar, adaugi sare și piper.
Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în bucăți cât mai mici. Așezi bucățile de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și le condimentezi cu oregano. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Servești supa cu crutoane.
1
Dacă vrei să fie mai cremoasă, o treci prin sită.