Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est. Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina. Va indemn s-o incercati cu incredere si n-o sa va para rau.
Vinetele le taiem rondele cu grosimea cam de 1 centimetru si le presaram cu putina sare, amestecam si le dam deoparte pentru 30 min.
Intr-o oala adaugam ardeii, rosiile, usturoiul si ardeiul iute date prin masina de tocat, adaugam sarea si zaharul si coriandrul tocat marunt, fierbem 3 minute, la sfarsit adaugam si otetul.
Vinetele le scoatem pe un prosop absorbant si cu altul presam ca sa scoatem tot lichidul.
Intr-o tava de cuptor, intindem hartie de copt si o ungem cu ulei, asezam vinetele rondele, apoi ungem si vinetele cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Dam la cuptor penru 15 minute la 180 grade C.
Scoatem din cuptor, le transferam una cate una in borcane spalate si sterilizate in straturi.
Un strat de vinete, 2 linguri sos, iar vinete, iar sos, pana umplem borcanele.
Infiletam borcanele cu capace si sterilizam 20 minute din momentul fierberii la bain -marie.
Dupa ce a expirat timpul, le lasam pana a 2-a zi sa raceasca in oala.
1
Daca doriti mai picant, puteti adauga inca un ardei iute.
2
in loc de frunze de coriandru, puteti adauga busuioc, oregano sau ce mirodenii va plac.
3
Daca rondelele sunt prea mari, puteti sa le taiati pe jumatate.
4
Cand sterilizati borcanele, puneti pe fundul vasului un prosop de bucatarie.
5
Apa trebuie sa fie pana la gulerul borcanului, adica de grosimea degetului mare de la marginea borcanului.