Desert galuste cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 15 Oct 2019 | 2774 vizualizari

 

Nu putea sa treaca toamna fara sa fac deliciosele ,,galuste cu prune'' :X
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 30 prune
  • 400-450 gr faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • scortisoara dupa gustul vostru
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam sa se racoreasca.

Prunele spalate si scurse de apa li se scot samburii.

 Peste prune adaugam 2 linguri de zahar tos  si amestecam bine.

 Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se racoreasca 15 minute.

 Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mica.

 Peste cartofi adaugam cele doua oua, uleiul, sare si o parte de faina .

 Faina o vom adauga treptat in functie de cat de umezi sunt cartofii.

 Framantam totul cu mana si adaugam faina, daca aluatul este foarte lipicios e posibil sa mai adaugam faina ... va rezulta un aluat omogen usor lipicios.

 Portionam aluatul in bucat egale, luam cate o bucatica de aluat si formam o bila, o aplatizam cu mana dandu-i o forma de disc, punem cate o pruna , ridicam marginile si le modelam sa arate ca o bila. Procedam asa cu toate prunele .

Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la foc, cand da in clocot adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata.

Se scot galustele cu o paleta se scurg de apa cateva secune dupa care se tavalesc in pesmetul rumenit.

Se servesc calde dar sunt bune si reci!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place pesmetul puteti folosi biscuiti simpli pe care-i striviti cu sucitorul sau ii dati pe robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cookies