Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

de Bucataras in Mancaruri de legume, 18 Oct 2019 | 27728 vizualizari

 

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti (piperchi = ardei, targasiti = prajiti) cu rosii si cu branza, care se prepara in bucatariile machidonilor si pentru care iti trebuie doar cateva ingrediente: ardei, rosii coapte si o branza buna. Eu m-am inspirat din reteta lui Razvan Exarhu de Piperchi, pregatita cu gogosari, care sunt mult mai gustosi decat ardeii grasi sau capia. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
  • 1 kg ardei capia/gogosari
  • 1 kg rosii
  • 50 g de unt
  • sare, piper
  • telemea veche
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii:

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca are si o densitate calorica mai mica decat a uleiului vegetal. ;)

Curata rosiile de coaja si taie-le tot in bucati mari. Le pui in tigaie peste gogosari, cand acestia sunt usor rumeni. Condimenteaza cu sare si piper.

Lasa la fiert cat sa se inmoaie rosiile, apoi pune mancarea la cuptor inca 45 min la foc moale.

La final pune branza sfaramata peste mancare, presara si putina verdeata si poti trece la masa.

Ceea ce am facut si noi, ca prea buna mancarica am gatit.

Daca mai ai rabdare, Exarhu recomanda sa se manance mancarica de gogosari si rosii a doua zi, rece.

Serviti cu paine de casa. Recomandam si tocanita de ardei sau tocanita de ciuperci


Daca ti-a placut reteta noastra "Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu branzeturi la cuptor