A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tocana de ardei copti a la Durau

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o...Citeste continuarea

Desert vafe belgiene

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi...Citeste continuarea

Ciuperci champignon cu vin alb si...

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite...Citeste continuarea

Cas la borcane pentru iarna

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Casul, asa cum am precizat, bine scurs de zer, il curati putin de coaja ce o are deasupra. Dupa ce i-ati luat coaja, il taiati bucati potrivite. Il dati pe razatoarea cu ochiuri mari, il...Citeste continuarea

Egg muffins sau mini omlete pentru...

Postat de: Bucataras in Mancare copii

Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C. Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun.  Ingredientele...Citeste continuarea

Rosii umplute cu ficatei

Postat de: Xandrinne in Ficat

Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după...Citeste continuarea

Afinata de casa

Postat de: vasimur in Bauturi

Pasul 1. Afinele se curăţă de frunzuliţe şi impurități, se pun într-o strecurătoare și se spală ușor sub jet de apă rece. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o...Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si mure...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Punem gelatina la hidratat. Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul si devine ferma. Intr-o tava de la chec am pus folie alimentara si am asezat piscoturile. Gelatina hidratata o...Citeste continuarea

Paine cu secara

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se amesteca in cuva masinii de paine, drojdia cu apa calduta, putina faina, zahar si maiaua de la painea precedenta. Dupa 10 minute se pune in aceasta ordine :  restul de apa,...Citeste continuarea

Piure de fasole cu sos de ardei si...

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa...Citeste continuarea

Mancarica incropita

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

M-am dus in gradina am adunat fasolica, am curatat-o si am spalat-o apoi am taiat-o mai marunt. Ceapa am curatat-o, spalat-o si apoi am taiat-o marunt. Am taiat si bucatele de carne si apoi le-am...Citeste continuarea

Desert rasturnata cu mure

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea

Desert inghetata cu rom si stafide

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

 Galbenusurile, zaharul si untul se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Adaugam stafidele si tragem cratita de pe foc....Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie cu zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet...Citeste continuarea

Bors de perisoare din salau la...

Postat de: simona72 in Multicooking

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui marinat cu...

Postat de: momo121 in Salate

      Pentru inceput de apucam de marinada.        Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste...Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac cu pere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se unge o tava de 32x22 cm cu unt. Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta  se taie felii,iar 6 din ele se...Citeste continuarea

Zeama de Dubova

Postat de: Constelatialeu in Supe

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare. In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala...Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste...Citeste continuarea

Desert briose de vara cu capsuni si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de...Citeste continuarea

Desert tort Amandina de casa -...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță....Citeste continuarea

Ciorba de fasole galbena

Postat de: ancutsa in Ciorbe

    Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea...Citeste continuarea

Dulceata de cirese galbene

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

    Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii. Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele. Se...Citeste continuarea

Sirop de visine

Postat de: ancutsa in Sirop / Compot

  Se spală vișinele şi li se scot sâmburii. Se acoperă cu 330 g zahăr și se lasă așa câteva ore, pentru a-și lăsa sucul. Eu am obținut aprox 400 ml suc, pe care...Citeste continuarea

Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul. Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și...Citeste continuarea

Mancarica cu dovlecei, rosii si oua

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati legumele. Taiati bucatele ardelul si dovleceii. Tocati marunt cceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o cocota. Reveniti ceapa, usturoiul si  paprika....Citeste continuarea

Suc de ananas cu ghimbir

Postat de: ctlina in Bauturi

Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja.. Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o. Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa....Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu andive si sunca

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva.  Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca...Citeste continuarea

Crema cu lapte de cocos

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Intr-un castron sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul. Incorporati laptele de cocos si vanilia amestecand in continuu. Varsati compozitia obtinuta in 4...Citeste continuarea

Budinca sarata algeriana cu faina...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: daniastefania in Pizza

Taiem feliile de paine cubulete, la fel si sunca sau salamul, respectiv rosiile. Intr-un bol amestecam bine ouale cu laptele si sare dupa gust. Punem un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta....Citeste continuarea

Tagliatelle mare e monte

Postat de: Ksenya in Paste

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste. Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de iaurt si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa si esenta de...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de...Citeste continuarea

Scarita de porc (Ribs) cu sos de...

Postat de: ctlina in Porc

Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata. Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi. Laisati sa se raceasca si presati totul cu o...Citeste continuarea

Salata africana Kachumbari

Postat de: ctlina in Salate

Spalati si curatati legumele. Puneti sare si piment. Turnati peste ele sucul de lamaie. Amestecati bine si puneti totul intr-o farfurie de prezentare. Decorati cu coriandru....Citeste continuarea

Salata de castravete cu sos de avocado

Postat de: ctlina in Salate

Incepem cu sosul de avocado. Presati si reduceti un sfert de avocado in piure. Amestecati-l cu iaurtul, mustarul si un pic de patrunjel tocat. Adaugati sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Salata de fructe cu seminte de chia

Postat de: ctlina in Salate

Puneti toate fructele intr-un bol sau castron,. Daca sunt congelate, lasati-le 15 minute sa se decongeleze. Adaugati sucul de lamaie, apa si semintele de chia. Binenteles ca puteti sa...Citeste continuarea

Shakshuka (tocanita nord-africana)...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici. Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din...Citeste continuarea

Granola cu fructe uscate

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Alunele, semintele, nucile se toaca, apoi se amesteca cu ovazul, vanilia si scortisoara. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca usor. ...Citeste continuarea

Paste cu porumb, dovlecel si branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj.  Dovlecelul se taie in cuburi mici, patrunjelul si busuiocul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...Citeste continuarea

Orez cu naut si oua (ieftin)

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Orezul se fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. De preferat ca orezul sa fie gatit cu o zi in urma. Se raceste cat mai repede.  Ceapa se taie rondele. Ouale se...Citeste continuarea

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de post

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Intr-un bol, se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se adauga uleiul si apa si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si usor...Citeste continuarea

Conopida cu tocanita de fasole si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este...Citeste continuarea

Desert budinca de paine cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Feliile de paine se ung cu unt si 2/3 din cantitatea de marmelada, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se aseaza intr-o tava/ cratita potrivita pentru cuptor, unsa cu unt, intr-un singur...Citeste continuarea

Tocanita de naut cu chorizo si salvie

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Nautul se hidrateaza in apa rece peste noapte, apoi se fierbe 45 de minute in apa cu sare, pana devine fraged.  Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza si chorizo se taie felii. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]