Blat de tort clasic

de MotanLaOale in Scoala de gatit Bucataras, 18 Ian 2020 | 8161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • CANA DE 250ml
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort clasic:

Ouale se separa in albusuri si galbenusuri.

Se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.

Se taie in trei doar a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata - Desertul perfect pentru orice ocazie