Sunt atit de pufoase ... si atat de buneee...
Punem la fiert cartofii cu tot cu coaja in apa rece. Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa, ii curatam de coaja si ii pasam ca pentru piure.
Intr-un bol punem faina, ouale, untul la temperatura camerei, zaharul si un varf de sare.
Incepem sa amestecam bine toate ingredientele. Adaugam cartofii si amestecam.
La final punem drojdia amestecata in 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.
Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a dospit luam bucati mici si formam gogosile. Eu le-am modelat cu mana dar puteti intinde aluatul si sa decupati cu un pahar sau sa le faceti sub forma de spirala sau cum va este pe plac.
Asezam gogosile pe o hartie de copt ,acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca inca o data pana isi dubleaza volumul.
Prajim apoi gogosile in mult ulei incins .Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces .
Presaram zahar pudra ( optional ) si servim .
POFTA BUNA !
1
Pentru un plus de aroma puteti adauga in aluat coaja rasa de lamaie.