Ne-am indragostit de vasul roman iremediabil :)
Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante.
Se condimenteaza puiul si se da deoparte.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in jumatati, sa sareaza si se condimenteaza intr-un vas. Transferam apoi in vasul roman, asezand bine cartofii pe fundul vasului se aseaza puiul peste cartofi si se adauga cescuta de apa.
Punem capacul, introducem in cuptor si aprindem focul in momentul in care am introdus vasul la cuptor (sa nu pocneasca din cauza diferentei de temperatura).
Se lasala cuptor pana se rumeneste, avand grija sa mai ungem puiul cu sosul rezultat in vas folosind o pensula de silicon.
E fraged si gustos !
1
se pot pune mai multe legume (morcovi, dovlecel, etc).