Friptura pentru Mos Craciun

de katty in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2020 | 2669 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet caprioara
  • 100 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr bacon felii
  • 150 ml vin rosu
  • rozmarin
  • maghiran
  • ienibahar boabe
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura untura
  • 2-3 linguri iaurt grecesc 10%
  • legume dupa preferinta pentru garnitura
  • sare dupa gust
  • piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura pentru Mos Craciun:

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte.

Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile.

Din cand in cand mai intoarcem bucatile de muschiulet, Inainte de a ne apuca de gatit scurgem bine muschiul, pastrand zeama.

Crestam in grosime bucatile de muschi facandu-le mai subtiri. Le asezam una langa cealalta si le umplem cu sunca afumata taiata cubulete mici si usturoi taiat mai mic, rulandu-le impreuna.

Asezam feliile de bacon una langa cealalta si imbracam ruloul format din muschiulet. Asezam ruloul intr-o tava, punem morcovii si radacina de patrunjel taiate in bucati mari  in tava, apoi punem vinul in care a stat muschiuletul. Presaram sare si piper macinat, o crenguta de rozmarin, untura, acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Scoatem  folia, mai lasam 10 minute, apoi scoatem legumele si lasam muschiul sa se rumeneasa bine. Legumele pe care le-am scos le mixam cu sare, piper macinat dupa gust si iaurtul grecesc. Daca este nevoie putem adauga 2-3 linguri zeama strecurata de la carne. Servim muschiuletul cu sosul si alte legume dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din pulpe de curcan