Pentru mesele de sarbatoare nu trebuie sa fie omis somonul. Eu il pregatesc in diferite feluri insa acum am ales sa il pregatesc in crusta de foietaj cu un strat de spanac ca baza.
"Bunatati de craciun"
Fileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Lasam pana cand scade tot lichidul si apoi luam vasul de pe foc.
Aluatul foietaj se intinde cat se poate. Eu am taiat in 3 parti dupa cum se vede in poza de mai jos.
Asezam bucatile de somon si apoi spanac in mod egal pe fiecare bucata. Intoarcem marginile aluatului pentru a inmpacheta pestele ca intr-un plic.
Asezam bucatile de peste in tava cu partea cu imbinarile in jos.
Crestam usor aluatul superficial aluatul in diagonala in doua sensuri diferite ca sa obtinem mici romburi. Aluatul nu se va umfla inestetic.Ungem cu un galbenus batut si dam la cuptor la foc mediu pentru 40 min.