Somon cu spanac in crusta de foietaj

de Veronica22 in Somon, 18 Ian 2020 | 3178 vizualizari

 

Pentru mesele de sarbatoare nu trebuie sa fie omis somonul. Eu il pregatesc in diferite feluri insa acum am ales sa il pregatesc in crusta de foietaj cu un strat de spanac ca baza.
"Bunatati de craciun"

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de somon(aprox 500 gr)
  • 2 foi de aluat foietaj
  • 400 gr spanac
  • 3 catei usturoi
  • 40 gr unt
  • sare si piper
  • 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu spanac in crusta de foietaj:

Fileurile de somon se curata de piele si apoi se portioneaza in 3 bucati fiecare.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Spanacul se pune intr-o cratita in care am topit putin unt si se soteaza. Adaugam usturoiul pisat si condimentam cu sare si piper. Lasam pana cand scade tot lichidul si apoi luam vasul de pe foc.

 Aluatul foietaj se intinde cat se poate. Eu am taiat in 3 parti dupa cum se vede in poza de mai jos.

 Asezam bucatile de somon si apoi spanac in mod egal pe fiecare bucata. Intoarcem marginile aluatului pentru a inmpacheta pestele ca intr-un plic.

Asezam bucatile de peste in tava cu partea cu imbinarile in jos.

Crestam usor aluatul superficial aluatul in diagonala in doua sensuri diferite ca sa obtinem mici romburi. Aluatul nu se va umfla inestetic.Ungem cu un galbenus batut si dam la cuptor la foc mediu pentru 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu spanac in crusta de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi wrap