Coaste si spata de batal in foi de varza acra

de mihaelar63 in Oaie, 17 Ian 2020 | 2072 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
 Musafirii mei sunt oameni seriosi care degusta cu incredere din bucatele mele. Cum am stiut ca peste tot au servit porc, m-am gandit sa le fac o surpriza pregatindu-le costite de batal.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg caste si spate de batal
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 6 foi de varza acra
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 lingurite ras el hanout
  • 1.5 lingurite rozmarin pudra
  • 1,5 lingurita boia dulce afumata
  • 1.5 lingurita ghimbir pudra
  • 1.5 lingurita piper brazilian macinat
  • ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si spata de batal in foi de varza acra:

  1. Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza .
  3. Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata .
  4. BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra .
  5. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata .
  6. Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi .
  7. Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras .
  8. Cand    au sosit musafirii am pus apa putina in tava .
  9. Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva .
  10. Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca .
  11. Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde .
  12. Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati.
  13. Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata .
  14.           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si spata de batal in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb