Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de coaste afumate la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerO mare parte din treaba, aia mai usoara, o face slow cookerul Crock-Pot , adica ii dai mura-n gura toate ingredientele si el le imprieteneste, usurel, cu bagare de seama, lundu-i ceva vreme,...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi si ceapa...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu ceapa si se pun in vasul slow cooker-ului Crock-Pot . Se acopera cu apa, se pun condimente, se...Citeste continuarea
Desert strudel cu visine
Postat de: cristina1985 in PrajituriVisinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui la...
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci...Citeste continuarea
Mancare de praz cu limba si masline
Postat de: madi_marin in PorcLimba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu unt de arahide...
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare,...Citeste continuarea
Desert prajitura Snickers
Postat de: Moni_alex in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga putin cate putin zeama de lamaie. Se adauga 250 g zahar putin cate putin, apoi 300 g nuca macinata si 5 linguri de faina amestecata cu un praf...Citeste continuarea
Shake cu avocado si banana
Postat de: ctlina in Love SmoothiesCuratati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati. Adaugati laptele si mierea. Mixati. Dati la rece 1 ora. Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde,...Citeste continuarea
Varza la borcan ca-n El Salvador
Postat de: ctlina in ConserveSterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui. Dati pe razatoare morcovii si varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Carne de vita inabusita reteta...
Postat de: ctlina in VitaCum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de...Citeste continuarea
Verine cu pere si mascarpone
Postat de: ctlina in DulciuriSpalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma....Citeste continuarea
Cocosel cu andive la cuptor
Postat de: ctlina in PuiCuratati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se...Citeste continuarea
Desert tarta exotica
Postat de: ladydi in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma. Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune
Postat de: RODIMUR in DulciuriDin: făină, unt, sare, zahăr, vanilie și ou se face un aluat fraged pentru tarte. După ce se încorporează toate ingredientele, iar aluatul este elastic, omogen și nelipicios se pune...Citeste continuarea
Tocana de ardei copti cu galuste...
Postat de: merisor67 in MulticookingCoacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le...Citeste continuarea
Sarmale pregatite la Multicooker...
Postat de: diaconta in MulticookingFrunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat. Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert muffins cu prune
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe spală prunele, se șterg de apă și se despică atent, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită ca să se scoată sâmburii. Se amestecă ingredientele solide: făina, praful de...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu prune si...
Postat de: mihaelar63 in ConserveConopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa...Citeste continuarea
Sandwich cu bacon
Postat de: Meea in SandvisuriBatem ouăle și le condimentăm. Tăiem feliile de pâine pe jumătate. Înmuiem pâinea în ouă și apoi punem feliile de pâine la prăjit.Prăjim baconul....Citeste continuarea
Pulled pork la Multicooker Crock...
Postat de: mitinita in MulticookingCarnea de porc se taie in patru bucati de marime egala. Zaharul brun, sarea, boiaua dulce si afumata, pudra de usturoi si chimenul se amesteca. Bucatile de carne se dau prin amestecul de...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: cristina1985 in CiorbeSe toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai adagati, in cazul...Citeste continuarea
Omleta cu masline, sir afumat si rosii
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se bat spuma. Sarati. Adaugati smantana si faina si omogenizati amestecul. Se taie rosia bucati si se soteaza usor in tigaia cu ulei . Turnati amestecul de...Citeste continuarea
Salata asortata
Postat de: claudiaO in MuraturiSpalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase. Amestecam toate legumele tocate...Citeste continuarea
Sarmale rasucite - ca la rusi
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneVarza se pune la congelat timp de 24 ore. Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de mure si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Albusurile le mixati spuma, apoi incorporati zaharul treptat, mixand continuu pana se topeste. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu sarea si uleiul. Le adaugati peste albusuri, mixati...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de purcel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeRadacinoasele, ceapa si ardeii se spala se curata si se taie marunt. Prajiti usor carnea in ulei si adaugati legumele maruntite. Sotati totul 5 minute si adaugati 2.5 l apa....Citeste continuarea
Desert cremsnit
Postat de: claudiaO in PrajituriAm amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneIncepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,...Citeste continuarea
Desert guguluf (chec) cu alune de...
Postat de: alinutza2018 in PrajituriSe bat ouale spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga uleiul in fir subtire. Faina se amesteca cu praful de copt si alunele, apoi se adauga la oua, alternand cu iaurtul. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, crema de...
Postat de: oanapl in PrajituriCureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până...Citeste continuarea
Tarta aperitiv, cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri cu carneMai întâi se face aluatul fraged pentru tartă din: făină, unt, sare și ou. Când toate ingredientele s-au încorporat uniform, iar aluatul este elastic și nelipicios, se...Citeste continuarea
Piept de porc fiert in bere
Postat de: oanapl in PorcTai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare. Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala prunele si se scot samburii. Se lasa deoparte. Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi iaurtul,...Citeste continuarea
Piept de curcan in sos de mustar
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul....Citeste continuarea
Ardei pentru umplut, la congelator
Postat de: vasimur in ConservePunem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe....Citeste continuarea
File de salau pane
Postat de: lucy2002 in SalauFileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;)...Citeste continuarea
Salata de conopida cu morcovi si...
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii. Scurgeti conopida de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt....Citeste continuarea
Desert negresa cu nuci si crema...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat se mixează untul cu 150 de grame de zahăr tos. Apoi se adaugă cele două linguri de cacao și nuca măcinată. Se încorporează cele două ouă întregi și se adaugă...Citeste continuarea
Bors de curcan
Postat de: lucy2002 in CurcanCopanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem....Citeste continuarea
Supa de vita cu taitei la...
Postat de: gaby_d in MulticookingConectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de...Citeste continuarea
Shaorma de casa
Postat de: ancutsa in PuiSe pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu cascaval la...
Postat de: miha in MulticookingIntr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile...Citeste continuarea
Gem de prune la Multicooker...
Postat de: privatelaura in MulticookingSe pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun...Citeste continuarea
Aperitiv melcisori din foitaj cu...
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriDupa ce s-a dezghetat foitajul, il desfacem cu grija si-l intindem, dar nu foarte mult, deasupra razuim telemeaua in strat generos dupa care rulam foaia si o taiem de un deget grosime, formand...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carnePeste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine. Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si rosii
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...Citeste continuarea
Desert fursecuri sah
Postat de: ancutsa in DulciuriÎntr-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând....Citeste continuarea
Ostropel de pui cu orez si morcovi
Postat de: ancutsa in PuiPentru ostropel: se pârlesc copănelele, se spală și se prăjesc într-o cratiță încăpătoare, în care am pus aprox 40 ml ulei. Se sărează, după gust, iar când...Citeste continuarea