Prajitura copilariei! :X
FOI
In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare. Lasam coca sa se odihneasca 30-40 minute, dupa care o impartim in patru parti. Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem cat mai subtire pe dosul tavii. Intepam foaia cu frurculita din loc in loc si introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160C pentru 10-12 minute. Folosim acelasi procedeu la toate foile.
CREMA
Intr-o cratita amestecam faina, amidonul, zaharul si praful de sare cu putin lapte pana pentru a evita cocoloasele si o punem pe foc. Adaugam si restul de lapte si cu ajutorul unui tel para amestecam continu pana se ingroasa crema, mai lasam 3-4 minute si oprim focul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Dupa ce crema a ajuns la temperatura camerei, adaugam untul taiat cubulete si mixam bine pana la omogenizare.
ASAMBLARE
Impartim crema in trei parti egale.
Luam prima foaie si o punem in tava, punem crema pe ea si o intindem uniform, revenim cu cealalta foaie si cu crema si tot asa si cu celelate foi. Peste prajitura punem o folie alimentara si o greutate pe ea un tocator si dam prajitura la rece pana a doua zi.
A doua zi o portionam si o presaram cu zahar pudra vanilat.