M-am inspirat de la Merisor
Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa.
Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere.
Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba pana ce absoarbe tot laptele.
La final adaugam ciocolata rupta bucati, esenta de vanilie, zaharul vanilat, amestecam si lasam cca 10 min la temperatura camerei, dupa care il vom adauga in boluri sau cupe.
Intr-un vas cu pereti dubli adaugam dovleacul, ciocolata si laptele, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele, mixand bine pana ce se omogenizeaza.
Adaugam peste orez si decoram dupa plac, dam la rece minim 1 ora inainte de servire.