Este prima data cand am incercat sa fac o pastrama de casa, dar cu siguranta nu si ultima pentru ca gustul a meritat zilele de asteptare pana cand a putut fi mancata.
Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un vas si acoperim cu lichidul racit. Adaugam si cativa catei de usturoi.
Punem un capac si dam vasul la rece pentru cel putin 48 de ore, intorcand din cand in cand carnea in lichid. Scurgem bine carnea din saramura si o condimentam cu amestecul de condimente pentru pui. Invelim fiecare bucata in hartie de copt si le asezam intr-o tava.
Dam tava la cuptor pentru o ora la 160 grade C, apoi desfacem hartia de copt si le mai lasam 20 de minute. Scoatem bucatile de piept de pui, le lasam la racit, apoi le invelim in hartie si le pastram la rece. Putem sa le consumam imediat, dar sunt mai bune dupa 2-3 zile.
1
dupa taiere pastrama se poate pastra la rece aproximativ 3-4 zile