Ce e mai bun intr-o zi mohorata, decat o supa fierbinte cu galuste!
Curatam si spalam pulpele de pui, le portionam si le punem la fiert in apa rece cu putin sare.
Dupa ce curatam spuma, punem capac si fierbem vreo 20 minute.
Intre timp curatam legumele si le tocam potrivit. Le punem si pe ele in oala si le foerbem vreo 10 minute.
Spargem ouale intr-o farfurie adanca, saram si pieperam, apoi batem cu o furculita pana face putin aspums. Incepem sa adaugam grisul in ploaie, putin cate putin, pana incepe sa se roteasca farfuria, in timp ce mestecam si obtinem o compozitie molicica.
Lasam amestecul de galuste sa se odihneasca vreo 20 minute, ca sa umfle grisul.
Acum vine randul sa formam galustele cu marginea unei linguri inmuiata in supa. Le lasam usor in zeama pana terminam toata compozitia.
adaugam vreo 100 ml apa rece si lasam sa fiarba la un loc legumele. carnea si galustele. Din cand in cand mai speriem galustele cu cca 100 ml apa rece , si o iau din nou la fiert si tot asa , pana se fierb bine si isi maresc considerabil volumul.
La final potrivim de sare si un praf de piper si adaugam o poala de patrunjel vrede ca va intregi supica.
Pofta buna!