Burger de vita

de Meea in Vita, 3 Feb 2020 | 2320 vizualizari

 

No, acum sper că vine și la mine Moș Nicolae! Că de mult timp nu a mai trecut pe la mine... și nu că aș aștepta ceva, dar încă mi-a rămas dorința din copilărie de a găsi ceva dulce în ghete ha! Cred că de la meserie mi se trage... Oricum, îmi place și să fac pe „ Moș Nicolae”. Îmi place, pentru că tot eu mănânc ce dăruiesc haha!

        Revenind, astăzi te dau gata cu cei mai delicioși burgeri făcuți vreodată! I-am făcut pe varianta super picantă, dar poți înlocui chilli cu boia dulce, în funcție de cum mâncați voi. Într-un final, cineva te va pune sigur să mai faci o tură, eu deja mă pregătesc pentru a treia. Dacă te sperie puțin sosul pe care o să-l facem astăzi, te înțeleg, dar mergi pe încredere! Știu că sună ciudat ce vom folosi (o să vezi tu), dar crede-mă că în combinația de astăzi are efect orice ha! Noi încă încercăm să mâncăm ceva mai light, să ne pregătim pentru sărbători, dar se pare că vom începe tot de „luni” treaba, pentru că astăzi, mi-a venit să fac tocmai bugeri....

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftele (pt. aprox. 6 burgeri):
  • *eu am pus câte doua chiftele într-un burger și mi-au ieșit 3
  • 700 g carne tocată de vită
  • 3 linguri pesmet
  • mozzarella
  • 1 gălbenuș
  • usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură de muștar
  • sare, piper, curry, chilli, cimbru, pătrunjel uscat, leuștean ușcat
  • Ingrediente ceapă:
  • 2 cepe
  • Sos Teriyaki
  • Sos de Soia
  • Sesame Sauce
  • sare, piper, chilli
  • semințe de susan
  • Ingrediente sos:
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură zacuscă
  • puțin suc de lămâie
  • piper, cimbru
  • Ingrediente burgeri:
  • eu am folosit 3 chifle, cum am spus și mai sus, dar poți folosi și 6
  • bacon prăjit
  • amestec de verdețuri (spanac, salată, etc.)
  • cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de vita:

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late decât chifla, deoarece după prăjire se vor micșora. Întindem o parte din carne în palma unsa cu ulei și punem o felie de mozzarella. Acoperim cu altă bucată de carne și formăm chifla, nu prea groasă, pentru că va fi cruda înăuntru. Punem chiftelele la prăjit.   Pregătim acum ceapa: tăiem felii subțiri cele două cepe și le punem la călit, în puțin ulei, la foc mic. Adăugăm apoi sosurile și condimentele. Gătim ceapa pentru câteva minute, până se înmoaie.  Pentru sos vom amesteca toate ingredientele într-un vas. Tăiem chiftelele în jumătăți. Le punem în tigaia grill, alături de chiflele acoperite cu o felie de brânză Cheddar, pentru 2-3 minute. Asamblăm apoi bugerii, punând chiftelele, salata, ceapa, baconul și sosul, în ce ordine vrei tu. Servim burgerii imediat, fără să pierdem timpul!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hamburgerul familiei :)