A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tarta cu pere si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...Citeste continuarea

Desert Oreo cheesecake

Postat de: Xandrinne in Torturi

Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o...Citeste continuarea

Desert clatite cu branza la cuptor

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de: oanapl in Pui

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...Citeste continuarea

Tocanita cu carnati afumati de casa

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ceapa se curata si se toaca marunt . Problema a fost sa gasesc in casa ceapa mai deschisa la culoare . Este indicata cea galbena. Carnatii se pun la prajit in ulei...Citeste continuarea

Supa de vitel cu gulie

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja . Taiati patrate  gulii . Maruntiti si tulpinile...Citeste continuarea

Pizza Magna

Postat de: vasimur in Pizza

Preparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul,...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Muschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa...Citeste continuarea

Franzele cu bere

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.  Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa...Citeste continuarea

Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea...Citeste continuarea

Salata de avocado, mar si hering...

Postat de: ctlina in Salate

Cojiți și tocați marunt ceapa salota.  Spălați și uscați mărul. Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele.  Cojiți  avocado-ul , scoateti...Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite.  Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa...Citeste continuarea

Supa casei

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va...Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu piureu de...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala...Citeste continuarea

Pui in aluat de bere

Postat de: mihaelar63 in Pui

Se bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat...Citeste continuarea

Chiftelute de porc, cu piure de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient. Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere cu banane

Postat de: sufletista in Prajituri

Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb. Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de ...Citeste continuarea

Reteta de prajitura Somloi

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Iata cum se prepara reteta de prajitura Somloi Blatul cu vanilie: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul pe rand, mixati pana obtineti o bezea....Citeste continuarea

Paine impanata la cuptor

Postat de: sufletista in Piine

Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o...Citeste continuarea

Salata calda cu fusilli, fasole...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai...Citeste continuarea

Aperitiv briose din cartofi

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă....Citeste continuarea

Snitele din piept de gasca

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Spalam piepturile de gasca si le despicam carnea de pe oase.Le taiem in bucati mai mici ca sa le putem praji mai usor, dupa care le batem pe fiecare cu ciocanul de carne. Separat intr-un bol...Citeste continuarea

Tocanita olteneasca de porc

Postat de: katty in Porc

Taiem carnea in bucati mai mici si o punem intr-o cratita pe foc, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si dam focul mai iute pana se incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam carnatii taiati...Citeste continuarea

Muschiulet de vitel cu piper rosu...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Carnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri .  Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste...Citeste continuarea

Rulada de carne de porc cu cascaval...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Bucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare. Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Adaugam felii de...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: katty in Porc

Taiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc,...Citeste continuarea

Ciorba de legume dreasa cu iaurt

Postat de: katty in Ciorbe

Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu...Citeste continuarea

Salata de vinete cu pesto

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu carnaciori,...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu ou, jambon si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea...Citeste continuarea

Dovlecel pane cu bere

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati . Se  bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea . Adaugati faina ,cate putin , amestecand . Trebuie sa...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu piept de pui,...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie....Citeste continuarea

Salata cu trei feluri de icre

Postat de: mihaelar63 in Salate

Icrele de salau  se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga . Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva . Am dat icrele...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine,...Citeste continuarea

Desert placinta turnata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit.  Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga...Citeste continuarea

Tagliatelle cu broccoli, cheddar si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Tagliatelle se pun la fiert in apa cu sare . Apa trebuie sa clocoteasca . Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj . Clatiti cu apa rece si scurgeti in strecuratoare ....Citeste continuarea

Salata cu oua, cascaval si frunze...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Salata verde si frunzele se spala si se scurg de excesul de lichid . Salata verde se taie fasii. Ouale se sparg intr-un mic bol [ ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde...Citeste continuarea

Jambon cu boia si usturoi fiert in...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu mozzarella,...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei,...Citeste continuarea

Paine cu secara si graham

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal . Pregatiti si cantariti fainurile si apa . Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...Citeste continuarea

Orez in stil chinezesc

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar...Citeste continuarea

Salata de vinete cu praz si patrunjel

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea

Farfalle cu pui si pesto

Postat de: caroline in Paste

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba punem sarea si pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca...Citeste continuarea

Paine integrala

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte...Citeste continuarea

Coaste de porc in sos...

Postat de: violeta30 in Porc

Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada...Citeste continuarea

Rondele de fitofag prajite

Postat de: violeta30 in Peste

Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se...Citeste continuarea

Nuggets de pui

Postat de: violeta30 in Pui

Spalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de...Citeste continuarea

Pui la vas roman II

Postat de: violeta30 in Pui

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]