Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tarta cu pere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...Citeste continuarea
Desert Oreo cheesecake
Postat de: Xandrinne in TorturiMai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o...Citeste continuarea
Desert clatite cu branza la cuptor
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga
Postat de: oanapl in PuiSe pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...Citeste continuarea
Tocanita cu carnati afumati de casa
Postat de: mihaelar63 in PorcCeapa se curata si se toaca marunt . Problema a fost sa gasesc in casa ceapa mai deschisa la culoare . Este indicata cea galbena. Carnatii se pun la prajit in ulei...Citeste continuarea
Supa de vitel cu gulie
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja . Taiati patrate gulii . Maruntiti si tulpinile...Citeste continuarea
Pizza Magna
Postat de: vasimur in PizzaPreparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul,...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcMuschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa...Citeste continuarea
Franzele cu bere
Postat de: mihaelar63 in PiinePregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz. Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa...Citeste continuarea
Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n...
Postat de: mihaelar63 in PorcPreparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea...Citeste continuarea
Salata de avocado, mar si hering...
Postat de: ctlina in SalateCojiți și tocați marunt ceapa salota. Spălați și uscați mărul. Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele. Cojiți avocado-ul , scoateti...Citeste continuarea
Supa crema de conopida
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa...Citeste continuarea
Supa casei
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe...Citeste continuarea
Scoici Saint Jacques cu piureu de...
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala...Citeste continuarea
Pui in aluat de bere
Postat de: mihaelar63 in PuiSe bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat...Citeste continuarea
Chiftelute de porc, cu piure de...
Postat de: RODIMUR in PorcSe curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient. Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere cu banane
Postat de: sufletista in PrajituriUngem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb. Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de ...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Somloi
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIata cum se prepara reteta de prajitura Somloi Blatul cu vanilie: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul pe rand, mixati pana obtineti o bezea....Citeste continuarea
Paine impanata la cuptor
Postat de: sufletista in PiineBranza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o...Citeste continuarea
Salata calda cu fusilli, fasole...
Postat de: mihaelar63 in SalateCarnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai...Citeste continuarea
Aperitiv briose din cartofi
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă....Citeste continuarea
Snitele din piept de gasca
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSpalam piepturile de gasca si le despicam carnea de pe oase.Le taiem in bucati mai mici ca sa le putem praji mai usor, dupa care le batem pe fiecare cu ciocanul de carne. Separat intr-un bol...Citeste continuarea
Tocanita olteneasca de porc
Postat de: katty in PorcTaiem carnea in bucati mai mici si o punem intr-o cratita pe foc, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si dam focul mai iute pana se incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam carnatii taiati...Citeste continuarea
Muschiulet de vitel cu piper rosu...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se portioneaza in felii nu foarte subtiri . Carnea se pune la prajit in uleiul amestecat cu unt . Usturoiul se curata ,se taie si se pune peste...Citeste continuarea
Rulada de carne de porc cu cascaval...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneBucata de carne o taiem pe orizontala pentru a obtine o bucata mai mare. Fiecare bucata de carne o batem putin cu ciocanul si condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Adaugam felii de...Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: katty in PorcTaiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc,...Citeste continuarea
Ciorba de legume dreasa cu iaurt
Postat de: katty in CiorbeIntr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu...Citeste continuarea
Salata de vinete cu pesto
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu carnaciori,...
Postat de: mihaelar63 in PuiSpalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu ou, jambon si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea...Citeste continuarea
Dovlecel pane cu bere
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeDovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati . Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea . Adaugati faina ,cate putin , amestecand . Trebuie sa...Citeste continuarea
Salata de cartofi, cu piept de pui,...
Postat de: RODIMUR in SalateSe face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie....Citeste continuarea
Salata cu trei feluri de icre
Postat de: mihaelar63 in SalateIcrele de salau se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga . Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva . Am dat icrele...Citeste continuarea
Desert cozonac
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine,...Citeste continuarea
Desert placinta turnata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit. Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga...Citeste continuarea
Tagliatelle cu broccoli, cheddar si...
Postat de: mihaelar63 in PasteTagliatelle se pun la fiert in apa cu sare . Apa trebuie sa clocoteasca . Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj . Clatiti cu apa rece si scurgeti in strecuratoare ....Citeste continuarea
Salata cu oua, cascaval si frunze...
Postat de: mihaelar63 in SalateSalata verde si frunzele se spala si se scurg de excesul de lichid . Salata verde se taie fasii. Ouale se sparg intr-un mic bol [ ce poate fi folosit la cuptorul cu microunde...Citeste continuarea
Jambon cu boia si usturoi fiert in...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu mozzarella,...
Postat de: ancutsa in PuiSe desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei,...Citeste continuarea
Paine cu secara si graham
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal . Pregatiti si cantariti fainurile si apa . Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...Citeste continuarea
Orez in stil chinezesc
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumePentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar...Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz si patrunjel
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se inteapa cu furculita din loc in loc si se ung cu ulei . Prajiti vinetele intr-un Wok incapator cu capacul pus . Din gand in cand intoarceti vinetele sa se patrunda...Citeste continuarea
Farfalle cu pui si pesto
Postat de: caroline in PasteIntr-o oala punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba punem sarea si pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca...Citeste continuarea
Paine integrala
Postat de: sufletista in PiineIntr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte...Citeste continuarea
Coaste de porc in sos...
Postat de: violeta30 in PorcCoastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada...Citeste continuarea
Rondele de fitofag prajite
Postat de: violeta30 in PesteSpalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se...Citeste continuarea
Nuggets de pui
Postat de: violeta30 in PuiSpalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de...Citeste continuarea
Pui la vas roman II
Postat de: violeta30 in PuiSe spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...Citeste continuarea