Sarmale cu piept de pui si ciuperci

de cristeena20 in Pui, 9 Mai 2020 | 3883 vizualizari

 

Din curiozitate am incercat sa fac sarmale cu ingrediente diferite -cu piept de pui, bacon ,ciuperci si carnati-au iesit minunate.Le-am fiert in vasul de lut minune -tajine. Au iesit perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 piept de pui mare
  • 1 cana de orez
  • 1 bucata bacon
  • 1 bucata carnat afumat
  • 7-8 ciuperci proaspete
  • boia,sare, piper,pasta de rosii,3.4 catei usturoi
  • 2-3 rosii din conserva
  • foaie de dafin, cimbru proaspat, marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu piept de pui si ciuperci:

Alegeti varza murata cu frunze subtiri; desfaceti si spalati din 2 ape sa nu fie prea sarata. 

Pregatim umplutura: Tocam carnea impreuna cu baconul, carnatul, ciupercile si usturoiul.

Intr-o cratita calim ceapa cu uleiul de masline si foaia de dafin-adaugam boiaua, pasta de rosii si carnea-amestecam, adaugam sos picant, orezul si stingem aragazul. Punem marar verde si cimbru verde.

Umplem sarmalele-si le asezam in vasul in care vor fierbe. Se pune putina varza tocata marunt pe fund si crengute de cimbru, marar si dafin-zdrobim 1-2 rosii din conserva si stropim cu putina pasta de rosii. Aranjam sarmalele in oala-eu am fiert in vas de lut tajine. Putem pune slanina si carnati afumat intre sarmale-stropim cu pasta de rosii si ulei apoi punem apa calduta, sa acopere sarmalele.

Punem la fiertla foc domol pana se fierbe orezul-stingem si lasam acoperite sa se inmoaie in oala.

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de tei