O garnitură gustoasă, cu brânză Grana Padano și mozzarella, ce se poate pregăti alături de un grătar sau friptura preferată, pentru o cină în familie.
Se curăță și se spală cartofii, apoi se lasă în apă o oră pentru a ieși amidonul din ei și a ieși mai crocanți. Dacă nu aveți răbdare să-i lăsați în apă, clătiți-i în mai multe ape.
Într-un castron se pune uleiul, se dă un cățel de usturoi pe răzătoare, cât mai fin, se adaugă mirodenii și sare. Se adaugă și cartofii feliați și se amestecă toate.
Se curăță ciupercile de pielițe și piciorușe, se spală delicat și se răsfiră pe o tavă cu foaie de copt. Se adaugă și piciorușele de la ciuperci în tavă. Se adaugă în fiecare ciupercuță un cub mic de unt.
Pe un șervet de hârtie se rad brânza Grana Padano și mozzarella. Se presară o mână de brânzeturi peste ciuperci. Restul de brânzeturi se adaugă în bolul cu cartofi și se amestecă.
Se răsfiră și cartofii pe o altă tavă cu foaie de copt.
Se dau cele două tăvi la cuptor, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până se rumenesc. Se pot ține 2 tăvi deodată în cuptor, punând ciupercile mai sus, cartofii mai jos, apoi țineți focul mic, să nu se ardă.
Pentru decor, eu am tăiat un fir de usturoi verde, rondele.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/cartofi-si-ciuperci-in-stil-italian.html