Mi-a facut Madi pofta de gogosi, dar starea mea nu era brea buna sa stau sa migalesc la gogosile din reteta ei, asa ca am trecut la ceva mai rapid si rasucit. Traiasca provocarile , ''aluaturi de casa''...
In primul rand sa avem grija sa fie cald in incapere, apoi ne apucam sa facem aluatul pentru gogosi.
Intr-un castron am cernut faina, separat am pus laptele si zaharul si l-am incalzit, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat drojdia uscata si am lasat sa se activeze drojdia cca 10 min. Dupa 10 min am amestecat bine sa se omogenizeze drojdia cu laptele, am adaugat oul, sarea, untul topit si fierbinte. Am omogenizat si am turnat totul in castronul cu faina, am pus doar 470 g de faina la inceput, am incorporat toata faina, am pus si restul de 30 g de faina si am framantat un aluat nelipicios si care isi pastreaza forma. Am asezat aluatul intr-un castron uns cu ulei si am acoperit castronul cu un servet, am lasat sa creasca cca 50-60 min.
Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 12 bilute aproximativ egale, le-am acoperit cu folie alimentara, apoi am luat cate o bila si am format un sul destul de lung, am prins cu mainile fiecare capat si am rasucit in directii opuse, apoi am adus capetele unul langa altul si am lasat sa se rasuceasca singur. Vreo 3 din gogosi le-am unit dupa ce le-am rasucit, ca erau prea lungi, se vede in fotografii cum am facut.
Dupa ce am format toate gogosile le-am mai lasat 10 min acoperite cu folie. Am pus tuciul sa se incinga, am adaugat uleiul si apoi am pus la prajit gogosile, intorcandu-le de pe o parte pe alta, le-am scos pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, apoi le-am pudrat cu zahar si binenteles le-am dus la sedinta foto....:))))))))))))))))