Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

de Gherca Daniela in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 3695 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
  Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari! 
De mult voiam sa fac aceasta tarta cu briose si in sfarsit le-a venit randul...sunt tare faine si se fac si usor, nu trebuie migaleala si atentie la detalii, doar rabdare cat sa creasca aluatul! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g zahar
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 120 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 100 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
  • 45 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • In plus: Stafide sau Pepite de ciocolata dupa preferinte
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide):

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat.

Pentru crema:

    Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
   Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
   Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.

Pentru aluat:

       Dizolvam drojdia cu laptele caldut.
       Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana compozitia se albeste, peste, adaugam untul topit si racit, amestecam din nou, dupa care punem 3-4 linguri de faina, omogenizam, iar peste acest aluat, turnam drojdia dizolvata in lapte, restul de faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nepilicios.
     Acoperim aluatul cu folie de plastic si-l lasam pana isi dubleaza volumul.

     Aluatul dupa ce a crescut il intindem pe masa de lucru, (ne ajutam de faina) pana obtinem o foaie in forma de dreptunghi, peste, intindem bine toata crema, presaram stafide hidratate in apa calda cu putin rom sau daca aveti puteti pune pepite de ciocolata si incepem sa rulam pana obtinem un rulou.
    Ruloul obtinut il taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit in bucati de 2-3cm fiecare (daca reusiti sa obtineti 7 bucati, eu am taiat colturile mai mici si le-am strecurat printre celelalte :D ) .
Asezam fiecare bucata intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute, iar inainte de a le da la cuptor le ungem cu galbenus de ou, apoi transferam totul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.

Pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi rasucite