Sincer, am tot văzut, chiar am și gustat, risotto simplu, mi-a plăcut așa, fin și cremos!
Acum i-a venit rândul, să-l prepar și în bucătăria mea.
Dar cum mă știți, nu prea îmi place simplu, vreau un pic mai mult! 😉
Sincer eu sunt mulțumită, vedem ce o să zică Zmeișorii! O sa revin cu update! 😉
Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.
Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.
Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă să dea un clocot puternic.
Apa caldă se toarnă puțin, câte puțin, până se înglobează, se asezonează cu sare, pudră de usturoi și pătrunjelul tocat, apoi se lasă la gătit cca. 20 minute, până ce se obține consistența dorită.
Para verde, se spală, se taie bucățele,doar îniante de se pune în risotto, pentru gătit, altfel se va oxida.
La finalul gătirii se adaugă untul rece, parmesan-ul ras și bucățele de pară, lăsându-se la gătit la foc mic cca. 10 minute până se topesc și înglobează ingredientele.
Spor și poftă bună!
1
Risotto-ul se servește fierbinte, în farfuria încălzită, simplu, ca atare sau alături de un preparat din carne/pește.