Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea

de katty in Dulciuri, 8 Mai 2020 | 2185 vizualizari

 

Pentru aniversarea a 600 de retete nu va aduc un tort, asa cum imi propusesem, dar va aduc o tarta delicioasa cu blat pufos, crema dulce acrisoara de portocale si bezea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 3 linguri faina
    • 1 lingura cacao
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    Crema de portocale:
    • 3 galbenusuri
    • 1 plic budinca de frisca
    • 4 linguri zahar
    • 500 ml suc proaspat de portocale
    • 50 gr unt
    Bezea:
    • 3 albusuri
    • un praf de sare
    • 4 linguri zahar
    • 1 lingurita otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea:

Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am  tapetat-o cu unt si faina.

Bagam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini. Scoatem forma. Lasam tarta cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem blatul sa se raceasca  pe un suport.

Pregatim crema.

Intr-un vas cu fundul dublu punem galbenusurile, zaharul si praful de budinca.Turnam cate putin din sucul de portocale si amestecam energic.Punem  vasul la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si adaugam untul. Amestecam pana  il incorporam, apoi lasam crema sa se racoreasca, Punem crema peste blat.
Pregatim bezeaua.Intr-un vas de sticla rezistent punem toate ingredientele. Punem  vasul  cu fundul pe o oala cu putina apa si o punem la foc.Amestecam pana zaharul se topeste si albusurile se infierbanta.Dam jos si mutam amestecul intr-un alt vas rece. Mixam albusurile pamna se intaresc si formeaza creste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

pe 06.01 la 09:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea