A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Muraturi asortate

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni...Citeste continuarea

Mere calite pentru placinta

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Merele se curata de coaja se rad,se storc de zeama,se pun in tuci.Peste ele se adauga zaharul si scortisoara si se calesc,pana sunt inmuiate suficient si numai bune de placinta.Cat sunt calde le...Citeste continuarea

Mini pizza

Postat de: business in Pizza

Punem faina intr-un castron.Adaugam putina sare,drojdia diluata in apa incalzita si uleiul.Framintam pina obtinem un aluat nelipicios.Il lasam la dospit. Intindem o foaie de aluat,il ungem cu...Citeste continuarea

Mini-pizza cu branza si afumatura

Postat de: medioto59 in Pizza

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam celelalte ingrediente rand pe rand.Framantam.Rezulta un aluat mai tare pe care il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la...Citeste continuarea

Mini Pavlova cu vanilie si krant

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Bezeaua: Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si...Citeste continuarea

Mere in foietaj

Postat de: stratulatgeorgiana in Prajituri

Se iau 4 mere mari, se curata de coaja si se scobesc in interior unde vom umple cu miez de nuca si gem. Presaram putina scortisoara pe mere apoi le invelim in foietaj taiat fasii si puse in...Citeste continuarea

Mancarica din muschi de vita cu...

Postat de: Alina26 in Vita

1.Am spalat carnea,am taiat-o fasii subtiri circa 4-5 cm,si am pus-o la fiert cu un pahar de apa,puin ulei,sare si piper.La foc mic acoperit cu un capac,timp de 30 minute. 2.Am tocat marunt...Citeste continuarea

Mini Pizza Delicioasa

Postat de: dantes in Pizza

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata,sare si apa calda si se framanta putin si se adauga uleiul si se continua cu framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit cam...Citeste continuarea

Mancarica de porc cu legume

Postat de: gabrielagina in Porc

Carnea se spala si se taie bucatele apoi se pune la prajit in uleiul incins. Cand carnea a devenit alba se adauga ceapa si se prajeste pana devine aurie apoi se adauga ardeiul taiat. Cand...Citeste continuarea

Musuroi de cartita cu piersici

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii si usturoi

Postat de: merisor67 in Peste

  Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea

Merluciu cu fructe de mare la cuptor

Postat de: xana in Peste

Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi....Citeste continuarea

Minitarte cu mozzarella si cherry

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de...Citeste continuarea

Minipizza

Postat de: merisor67 in Pizza

Pentru aluat:  intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam...Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de: Valclaudia in Sandvisuri

Taiem chifla Laugenbrot in doua. ( Reteta de chifle: http://www.bucataras.ro/retete/chifle-laugenbrot-51653.html ) Asezam intre feliile ei cele doua felii de dovlecei pane. ( Reteta de...Citeste continuarea

Mini dovleci aromati

Postat de: adnia in Prajituri

Cu ajutorul blenderului/robotului de bucatarie/mixerului vertical, se paseaza dovleacul crud cu ouale si iaurtul, pana se obtine un piure catifelat. Se transfera compozitia intr-un bol incapator...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu carne de porc

Postat de: papabundetot in Porc

Am pus o cratita la foc cu ceva ulei in ea,cand acesta s-a incins am pus ceapa tocata pe care am lasat-o la foc mic pana cand a devenit sticloasa,am adaugat apoi foile de dafin,ardeiul,o lingura...Citeste continuarea

Mini-pizza hawaiana

Postat de: FlaviaD in Pizza

Pentru a obtine o pizza cat mai nutritiva am facut un aluat din amestec de faina neagra si faina de secara, imbunatatit cu iaurt. Am inceput prin a dizolva drojdia intr-o cana de apa calda, am...Citeste continuarea

Mancare de orez cu tochitura...

Postat de: AnyCostescu in Mancaruri cu carne

Ceapa se taie cubulete si se pune la calit.Se adauga ardeiul gras si tochitura si se lasa vreo 2 minute sa se caleasca impreuna. Se adauga orezul si apa circa 500 ml.Adaugam si pasta de rosii....Citeste continuarea

Mini tarte cu mere

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina cu un praf de sare si zaharul,adaugam untul taiat bucatele,oul batut si framantam o coca nelipicioasa,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min, Intre timp...Citeste continuarea

Muraturi asortate (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Muraturi

In primul rand ne ocupam de saramura. Intr-o cratita incapatoare punem apa, sarea si zaharul. Pentru fiecare litru de apa avem nevoie de o lingura de sare si de o lingurita de zahar. Fierbem...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui in vas Zepter

Postat de: Irina in Pui

Am pus putin ulei in vasul Zepter si cand s-a incins am pus pulpele de pui.  Dupa ce s-au colorat nitel, le-am intors si am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde...Citeste continuarea

Muffins cu vanilie si bucati de...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem intr-un bol zaharul, zaharul vanilat si ouale si le mixam bine. Adaugam pe rand apa calduta si uleiul continuand sa mixam. Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam in ploaie,...Citeste continuarea

Magiun de prune

Postat de: doralinda72 in Dulceata / Gem

Usor, simplu de facut, doar timp sa aveti! Am curatat de samburi prunele, apoi le-am taiat in doua, le-am tocat cu ajutorul unui mixer si neavand o oala destul de mare(imi era frica de fapt sa nu...Citeste continuarea

Mini pizza din foietaj

Postat de: angyb in Pizza

Taiem foietajul in patrate egale . Taiem o margine de aproximativ un cm la fiecare patrat de foietaj lasand cate 2 colturi unite (vezi foto) si trecem marginile taiate una peste alta. In mijloc...Citeste continuarea

Midii cu orez ala Burgas

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

Mai intai de toate curatam midiile de nisip si de mustati si le lasam in apa. Intr-o tigaie punem  50ml ulei ,cand uleiul s-a incins adaugam sofranul ,lasam cateva clipe 4-5 sec...Citeste continuarea

Mini pizza rulata

Postat de: eduard_09 in Pizza

Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un bol amestecam faina cu sarea,facem gaura in mijloc adaugam untul la temperatura camerei,drojdia si treptat adaugam laptele,framantam...Citeste continuarea

Mini-pizza rapida

Postat de: Corina33 in Pizza

Se intinde aluatul pe masa si se unge cu sosul de rosii, apoi se portioneaza in 8 patrate. Se aseaza toate in tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra pe fiecare patratel rosii taiate...Citeste continuarea

Mic dejun cu oua si bacon

Postat de: Urlike_Mary993 in Aperitive / Garnituri

Am taiat carnaciorii de la un capat pana mai bine de jumatatea lor. Cele 2 "fasii" din carnaciorul taiat le-am intors la capetele de sus in jos ca si cum as desena o inima pe foaie si...Citeste continuarea

Muffins cu cacao si branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de...Citeste continuarea

Magdalene cu lamaie si afine

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am pornit cuptorul. Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama. Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte....Citeste continuarea

Mantî

Postat de: Giana in Vita

Se amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le...Citeste continuarea

Maioneza facuta in casa cu ulei de...

Postat de: FlaviaD in Aperitive / Garnituri

Ca sa obtin o maioneza consistenta si robusta ca textura in primul rand am separat galbenusul de albus. Am avut nevoie de un singur galbenus. Am frecat galbenusul crud cu putin ulei de masline...Citeste continuarea

Muschi de porc cu sos de capere

Postat de: papabundetot in Porc

Muschiul de porc spalat si uscat l-am frecat cu putina sare si apoi l-am pus intr-o tigaie incinsa pe foc impreuna cu 3 catei de usturoi intregi.L-am lasat pana s-a rumenit frumos pe toate partile...Citeste continuarea

Mini pateuri cu ciuperci si smochine

Postat de: papabundetot in Prajituri

Aluatul foietaj l-am scos din congelator,insa nu l-am lasat sa se dezghete chiar de tot pentru ca ar fi fost prea moale ca sa lucrez cu el. Ciupercile si smochinele le-am taiat cubulete mici,am...Citeste continuarea

Mancarica de linte verde

Postat de: nilgun in Mancaruri de post

Lintea se pune cu 2 ore inainte in apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.  Morcovul se...Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de: deyutzky in Prajituri

Intr-un bol se amesteca faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam. Punem si crema de ciocolata impreuna...Citeste continuarea

Mazare cu copanele de pui

Postat de: Dya in Pui

Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust,...Citeste continuarea

Minciunele (Gogosi cu lingura)

Postat de: Alina26 in Dulciuri

1.Intr-un bol am pus faina,esentele,drojdia,apa calda si am inceput sa framant,apoi am adaugat si uleiul putin incalzit si am continuat sa mestec.Aluatul va fi foarte moale.Am lasat sa creasca...Citeste continuarea

Mancare de varza cu rosii

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Varza o curatam  de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel...Citeste continuarea

Mancare de pipote si inimi de pui

Postat de: andaoana in Pui

Curatam bine pipotele si inimile( eu inimile de pui le crap in jumate ca sa pot sa curat sangele daca este ramas in cavitatile inimii) , le taiem dupa preferinta sau se pot lasa asa. Ceapa o...Citeste continuarea

Mancarica de fasole pastai cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline.Adaugam si carnatii afumati taiati feliute si morcovul felii.Se lasa cateva minute dupa care adaugam fasolea congelata si apa cat sa...Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si piersici

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut...Citeste continuarea

Mujdei de usturoi

Postat de: COSTEO in Sosuri

Usturoiul se curata, cateii de usturoi se zdrobesc. Peste acestia se pune sare - dupa gustul fiecaruia - apoi il frecam cateii de usturoi zdrobiti cu ulei si sucul de lamaie pana obtinem o pasta...Citeste continuarea

Mere cu crema de vanilie

Postat de: Giana in Dulciuri

Se curata merele de coaja si se scobesc pentru a scoate semintele, dar trebuie sa le curatam cu grija pentru a pastra intact marul. In interiorul fiecarui mar punem cate 2 linguri de zahar si...Citeste continuarea

Minipizza

Postat de: AnyCostescu in Pizza

Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta .Daca mai este nevoie se adauga apa cate putin, pentru a obtine un aluat elastic si usor de lucrat. Se lasa la crescut pana isi...Citeste continuarea

Melina ( cea mai rapida si gustoasa...

Postat de: Kamelia92 in Aperitive / Garnituri

Prima foaie de lavas se unge cu 3-4 linguri de smantana. Jumatate din compozitia de branza, oua si sare dupa gust (optional si ceapa verde/marar) se intinde pe foaia de lavas. Ulterior foaia se...Citeste continuarea

Melcişori cu măr şi brânză

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit aluatul. Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca. Brânza am amestecat-o cu zaharul ouale ,aromele,untul topit. Am...Citeste continuarea

Musuroi de cartita cu capsune

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele...Citeste continuarea

Mini-tarte cu Nesquik si prune

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Prajituri

Mod de pregatire aluat:   1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]