Mini dovleci aromati

de adnia in Prajituri, 28 Sep 2013 | 2946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac crud ras
  • 200 g faina alba de grau
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt Coselli
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • Pentru finisare:
  • dulceata de piersici albe
  • putina pasta de zahar maro, pentru formarea coditelor micilor dovleci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini dovleci aromati:

Cu ajutorul blenderului/robotului de bucatarie/mixerului vertical, se paseaza dovleacul crud cu ouale si iaurtul, pana se obtine un piure catifelat. Se transfera compozitia intr-un bol incapator si se incorporeaza, pe rand toate celelalte ingrediente, amestecand cu spatula. 

Se preincalzeste cuptorul. Aluatul se toarna in forme de mini-guguluf de silicon, unse cu putin ulei. Se coc la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 2 minute la racorit, dupa care se scot din forme si se lasa la racit.

Se ajusteaza prajiturelele cu cutitul (se taie baza pe orizontala, astfel incat guguluful sa se aseze doar pe striatiile originale, fara sa prezinte cercul acela, ca baza). Se lipesc doua cate doua cu dulceata de piersici, astfel incat sa semene cu niste dovleci turcesti (arata dragut, mai ales ca si culoarea originala ii ajuta mult).  Ultima "tusa" este realizarea coditelor din pasta de zahar maro: se ruleaza pasta , se taie in 3 bucati si se modeleaza fiecare bucatica in parte, sa semene cu o codita, care se va infige pur si simplu in orificiul gugulufilor.

Se servesc reci, eventual pudrati cu zahar.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cantitatile date sunt suficiente pentru 12 gugulufi/6 mini- dovlecei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini dovleci aromati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem de piersici-de post