Mini-pizza cu ciuperci

de Xandrinne in Pizza, 13 Oct 2013 | 3571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml faina,
  • 150 ml apa,
  • drojdie proaspata (cat o nuca),
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • ketchup (homemade, in cazul meu),
  • 1 conserva de ciuperci (eu am folosit ciuperci proaspete),
  • branza/cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza cu ciuperci:

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate de ora, la loc cald, ferit de curent.

Taiem ciupercile bucati si le calim in unt, cateva minute, avand grija sa potrivim gustul de sare si piper.

Intindem foaia de aluat si decupam cercuri, cu ajutorul unui pahar; transferam cercurile de aluat in tava unsa cu ulei, punem deasupra fiecarui cerc cate o lingurita de ketchup, cate o lingurita de ciuperci, presaram branza rasa (sau cascaval ras) si coacem pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul, pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida la tigaie