Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

de adnia in Aperitive / Garnituri, 20 Oct 2013 | 2639 vizualizari

 

Ehehe, dragii mei dragi…iata-ma-s gata si de prima postare sub noul nume…si la noua adresa, care, in paranteza fie spus, sper sa va placa si sa va inspire! Tocmai de aceea, o sa va rog sa-mi lasati si un feedback cu privire la noile schimbari la fata ale casutei mele:)
Si ca sa nu mai lungim vorba, inauguram noul nume cu niste melcisori mediteraneeni de toata frumusetea…si daca nu ma credeti pe cuvant, va invit sa-i incercati si sa va convingeti:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • 1 cana apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 50 ml ulei masline
  • busuioc uscat
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura 

  • 3-4 linguri Baba Ganoush
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • sare dupa gust

Pentru finisare:

  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto:

 

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.
Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut  in prealabil cu furculita.
Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.
Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu ricotta si pesto