Mancare cu aroma de toamna ! :)
Am cumparat conopida pentru murat dar,normal ca am oprit pentru mancarica cu pui,traditionala in fiecare toamna .
Daca folosim toate partile de la pui,va fi mult mai gustoasa.
Spalam puiul si legumele .
Pentru inceput, desfacem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare pana patrunde furculita.Avem grija sa o firbem "al dente". O scurgem de apa.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei si calim bucatile de pui presarate cu sare.Le scoatem si pe ele.
In aceasta tigaie calim ceapa tocata,adaugam ardeii taiati fasii lungi si cand s-au inmuit putin turnam rosiile. Asezonam cu sare,piper si cimbru. Inchidem focul. Asezam conopida intr-o tava sau cratita mare,turnam legumele peste ea si asezam deasupra bucatile de pui. Presaram patrunjel si dam la cuptor incins pentru 30 de minute.
Este o bunatate de mancarica.