Am comis-o din nou,pentru ca tare-i buna,numai ca de data asta am vrut combinatia crema de vanilie si krant.....
Bezeaua:
Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si mixam 2-3 min,la fel procedam si cu amidonul.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam ''fustita'' pavlovei,am facut 3 si cateva bezele....dam la cuptorul preincalzit si apoi lasat la o temperatura de cca 130-150 grade,aproximativ 1 ora,1 ora si 15 min....Lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Galbenusurile impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul,omogenizam si apoi dizolvam cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa,Cand incepe sa se ingroasa adaugam jumatatea de rodie si mai lasam sa fiarba 10 min.Dam craticioara de pe foc si adaugam 30 g unt,omogenizam si lasam sa se raceasca cca 10 min.
Krant.
Spargem nucile le maruntim.Zaharul il caramelizam,cand este tot topit adaugam nucile si omogenizam.Pe un fund uns cu ulei rasturnam krantul,aplatizam si lasam sa se raceasca.cand este rece il pisam cat vrem de marunt.Krantul il pregatim primul.
Asamblare:
Peste bezea turnam crema de vanilie,apoi adaugam krantul si ornam cu bezele...