Mamaliga ca la tara

de susu in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2013 | 21996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • malai
  • telemea veche de oaie
  • branza de burduf
  • oua de tara
  • sana sau lapte batut
  • cascaval
  • unt
  • slanina afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga ca la tara:

Pregatim inainte branza, o dam prin razatoarea mare sau o sfaramam. Facem o mamaliga mai moale dupa care ungem un vas cu unt. Asezam un rand de mamaliga si punem deasupra branza, lapte batut si slanina.

Asezam alt rand de mamaliga, facem niste cuiburi unde punem ouale, deasupra branza, slanina si cubulete de unt pe care le ascundem in mamaliga. Punem iar branza si sana deasupra dupa care dam la cuptor 30-40 de minute sa se rumeneasca deasupra. Nu trebuie lasata foarte mult iar cand e gata o scoatem din cuptor sa nu se intareasca. O alta varianta ar fi sa facem un amestec din sana si branza pe care s-o amestecam cu mamaliga dupa care s-o punem in tava.

Alegeti o tava mai mare sa nu dea pe dinafara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga ca la tara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu carnati si branza