Te agati de ele iarna,la o fripturision,sau se agata ele de tine,cum o dai sunt delicioase.....cantitatile sunt variabile,deci fiecare pune cat si ce are,in functie de buget....Coane Fanica....sa-l citam pe Nenea Iancu,ca sigur si el manca muraturi....
Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni mai mici.Asezam in borcane altaernand diversele legume pana umplem borcanul.Pregatim saramura.Apa cu sarea si zaharul se dau in clocot si apoi se toarna in borcane,se lasa cca 20 min sa se aseze bine,daca mai este nevoie mai turnam saramura.Deasupra punem frunze de telina si bete de marar,inchidem ermetic cu celofan si capac,dupa caz.Eu am folosit ambele variante.