Burek
Postat de: marcelas in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire,...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: crisad in Supe/Ciorbese spala oasele de miel (eu am folosit oase de la pulpa mielului cu multa carne pe ele ) si se pun la fiert cu putina sare si se spumeaza . in tipul asta se toaca ceapa morcovul telina...Citeste continuarea
Briose cu rodie si sirop de portocale
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriScoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria! Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de...Citeste continuarea
Bomboloni amorezate
Postat de: Oana in DulciuriApa si untul/uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare si zaharul vanilat. Cand clocoteste sa da la o parte si se pune toata faina o data, amestecata cu praful de copt, se amesteca bine...Citeste continuarea
BUDINCA DE COZONAC
Postat de: ela in DulciuriUngi o forma cu margarina si o tapetezi cu o hartie de copt.Tai cozonacul bucatele si il asezi in forma cu stafidele inmuiate in lapte in prealabil.Amesteci ouale cu galbenusurile,esenta de...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: AlinaL in Mancare copiiFierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolata si migdale
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava pune foaie de copt. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute. Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branza de vaca
Postat de: AlinaL in Mancare copiiCartofii se spala si se fierb cu coaja. Dupa ce au fiert , se paseaza cu furculita bine-bine si se amesteca impreuna cu branza de vaca, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana si faina....Citeste continuarea
Beef Bourguignon
Postat de: Brindusa in VitaTaie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy. Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte. A doua zi scoate carnea din...Citeste continuarea
Berbecut la protap
Postat de: dragos_corneliu in OaieSe indeasa prin carnita berbecutului usturoi si slanina, se sareaza si se lasa animalul in bait cu piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa ulei, ceva litri de vin rosu (de casa am avut...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: susu in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de...Citeste continuarea
Budinca de cartofi
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc ,se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun.....un strat de cartofi,se presara...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: Mama_Lizica in Aperitive / GarnituriTai feliile de paine in 2 pe diagonala. Le pui la prajit in prajitor sau le bagi la cuptor cam 10 minute. Dai rosiile pe razatoarea mare, amesteci cu busuioc, sare, piper si putin patrunjel tocat...Citeste continuarea
Biscuiti Spiralati
Postat de: Adinacarla in PrajituriFrecam untul spuma impreuna cu laptele fierbinte. Separat, intr-un vas mic se bate oul impreuna cu zaharul pudra, apoi turnam amestecul peste unt si inglobam faina. Impartim coca obtinuta in...Citeste continuarea
Budinca de legume si piept de pui
Postat de: Adinacarla in Mancare copiiam fiert legume pe jumatate (cartof, morcov, telina, broccoli - puteti pune ce combinatie vreti voi); pieptul de pui l-am fiert separat si l-am taiat bucatele. Am amestecat legumele si...Citeste continuarea
Birthday cake
Postat de: ionix in TorturiPrepararea cremei: Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Batata bi kezbera
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cubulete si se prajesc. Ustuoiul se da prin blender impreuna cu verdeata, ulei si condimente. La sfarsit se pune putina apa. Eu am folosit minerala. Se presara peste...Citeste continuarea
Baghete cu bacon
Postat de: Bucataria_Portocalie in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de foietaj ( atentie sa nu-l confundam cu aluatul de placinta care are mai multe foi si e mult mai subtire) si-l intindem cu grija sa nu se rupa. Ungem jumatate de...Citeste continuarea
Biban de mare cu surimi
Postat de: mihaelar63 in Pestese despica pestii , se curata , se spala . din ulei , sare , piper, boia, maghiran , usturoi zdrobit, zeama si coja razuita de la o lamaie se face un sos . se amesteca...Citeste continuarea
Bruschete cu branza si ceapa
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt . Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta. Se tin la cuptor pana ce...Citeste continuarea
Bruschete cu carnati si branza
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSe scoate carnea din carnati si se amesteca cu branza si cu smantana.Se ung feliile de paine si se dau la cuptor pana se rumenesc bine feliile . Citeste continuarea
Bacon cu crutoane
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriMerg grozav la micul dejun. Taiem bastonase din felii de paine le coacem ,infasuram feliile de bacon . 2 feliute de ceapa pe ici pe colo. Citeste continuarea
Bomboane Rafaello (3)
Postat de: rivka in DulciuriUntul cu ciocolata se pun pe foc la topit, se adauga praful de budinca, laptele praf si cca 50 gr cocos, se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Se formeaza bilutele care se dau prin nuca...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello (2)
Postat de: miha in DulciuriUntul si zaharul se pun intr-un vas pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte, se adauga 150 g nuca de cocos, laptele praf si zeama de lamaie. Dupa racire se fac bilute din...Citeste continuarea
Bomboane a la Miha
Postat de: miha in DulciuriAmestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida. Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1-2 linguri frisca...Citeste continuarea
Buzunare cu brinza feta si mozzarella
Postat de: PARADIS in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj se taie in cerculete mici,dupa care se umple cu compozitia de brinza feta,mazzarella,1 ou.Se inchide buzunarele cu ajutorul furculitei si se ung cu ou batut dupa care se presara...Citeste continuarea
Batata bi kezbera
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie cuburi de 2 cm, apoi se pun la prajit. Intre timp se prepara sosul, amastecand cu blenderul usturoiul curatat, verdeata, uleiul si condimentele. La final se adauga...Citeste continuarea
Baba ghanoush
Postat de: Oana in SalateEu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: ionix in PrajituriUntul se scoate si se lasa la temperatura camerei. Apoi, frec untul cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul si se face ca o crema. Peste untul frecat cu zahar, se adauga...Citeste continuarea
Briose cu carne
Postat de: miha in PuiAluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Umplutura:...Citeste continuarea
Bombite de ciocolata cu visine
Postat de: ionix in PrajituriLa foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine....Citeste continuarea
Biscuiti fragezi
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca faina cu zaharul si cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care poate fi...Citeste continuarea
Bombite cu portocale
Postat de: miha in PrajituriBlat: Faina o amestecam cu sarea si praful de copt. Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca. Scoatem vasul si batem...Citeste continuarea
Banane cu chiloti de ciocolata
Postat de: Mama_Lizica in PrajituriBananele se decojesc, se taie varfurile negre si fiecare banana se taie in 3 bucati. Razi ciocolata intr-un vas, adaugi lingura de ulei si pui pe foc, amestecand continuu. Infigi scobitori in...Citeste continuarea
Biscuiti pestisori
Postat de: Mama_Lizica in PrajituriToate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Oana in PrajituriSe incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose. Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul...Citeste continuarea
Baghete cu portocale si ciocolata
Postat de: nyana in PrajituriPentru aluat, se topeste ciocolata amaruie in bain-marie. Se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca intr-un castron cu untul moale; se adauga faina, zaharul, scortisoara, nucile macinate,...Citeste continuarea
Buseuri cu branza
Postat de: pana_luminita in Aperitive / GarnituriAmestecam ingredientele pentru aluat . Dupa ce obtinem un aluat fraged in acoperim cu un prosop si lasam la rece pt 1 ora. Dupa intindem o foaie groasa , pe care o impaturesti in trei si...Citeste continuarea
BOMBOANE DE CIOCOLATA
Postat de: roberta24 in DulciuriSE RUPE CIOCOLATA BUCATELE SI SE PUNE LA TOPIT PE BAIE DE ABURI, SE ADAUGA GALBENUSURILE PE RAND AMESTECANDU-SE BINE DUPA FIECARE DIN ELE, APOI SE ADAUGA MARGARINA TAIATA CUBULETZE SI SE AMESTECA...Citeste continuarea
Brownie cu biscuiti
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec,...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriAm amestecat intai ingredientele solide, apoi le-am adaugat pe cele lichide si le-am batut cu mixerul aprox 2 minute. Am pus hartie de copt in forme, si am pus compozitia cu lingura. Le-am dat...Citeste continuarea
briose cu gem
Postat de: gaby_d in DulciuriSe amesteca ouale, uleiul si iaurtul, iar separat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga in compozitia lichida si se amesteca usor, pina la omogenizarea completa; Formele...Citeste continuarea
Briose pizza
Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituriam facut un aluat din ingrediente si am lasat la crescut! se toaca ceapa,ardeiul si se calesc in ulei si apa,sare si oregano,ciupercile se curata si se taie feliute apoi se calesc. crenvusti...Citeste continuarea
Bretzel
Postat de: micki in Aperitive / GarnituriSe topeste drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.Se lasa la dospit pana se formeaza o spuma densa deasupra.Se cerne faina ,se adauga untul topit si racit,sarea (topita in 50 ml apa...Citeste continuarea
budinca de gris - a la Miha!
Postat de: gaby_d in Dulciuri-punem la fiert laptele in care am adaugat un varf cutit sare -cand da in colocot,adaugam grisul in ploaie,amestecand mereu il fierbem pana ce se ingroasa bine(aprox 5minute) -lasam sa se...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: miha in Mancare copiiLaptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam...Citeste continuarea
Burgeri din fulgi de ovaz
Postat de: Michelle in Mancaruri de postCureti,speli si toci marunt ceapa,usturoiul si ardeiul.Pui la fiert apa impreuna cu delikatul.Cand clocoteste,adaugi ceapa maruntita,dupa 2 min ardei,iar dupa alte 3 min,fulgi de ovaz.Ammesteci...Citeste continuarea
Biscuiti din cartofi
Postat de: Michelle in Aperitive / Garnituricartofi,morcovul,ardeiul ,ceapa se pun la fiert in apa.cand sunt fierte se scurg de apa,se mixeaza si apoi se adauga oul,drojdia,usturoiul,leustean tocat marunt ,sare dupa gust si faina cat sa...Citeste continuarea
Briose invartite
Postat de: miha in DulciuriAluatul este cel folosit la gogosi de tot felul . Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: crisad in Supe/Ciorbese pun legumele pe rand in apa ce fierbe .cand sunt fierte se adauga borsul fierbinte si apoi pestele si se mai lasa la fiert cam 10 min se adauga leusteanul tocat dupa ce se stinge focul Citeste continuarea

















