Bors de perisoare

de elebele in Supe/Ciorbe, 5 Feb 2010 | 11634 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500g carne tocata amestec(porc,vita)
  • 3 oua
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • verdeata (o leg marar, o leg patrunjel)
  • o linfura mare de orez 

Pentru bors:

  • 2 cani bors acru (de putina sau din comert)
  • un morcov
  • o telinuca
  • un patrunjel radacina
  • verdeata (2 leg patrunjel, 2 leg marar)
  • 2 lingurite bulion

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se pune intr-o oala mare apa si 2 cani bors acru la fiert.

Zarzavatul ptr bors se taie(ceapa, verdeata numai jumatate din ea, restul e ptr la sfarsit), se da prin razatoarea mare(radacinoasele) si se pune separat intr-o oala mai mica cu putin ulei si apa la calit, la foc mic sa nu se prinda. Se adauga bulionul si se invarte bine cu o lingura de lemn.

Dupa ce zarzavatul a tras un clocot bun se rastoarna in oala mare in care apa si borsul acru fierb. Se lasa la foc mic. Intre timp se prepara perisoarele. Se dau toate prin masina de tocat(fara oua si orez :P) apoi se amesteca carnea cu zarzavatul tocat cu ouale si cu manuta de orez spalat.

Din amestecul rezultat se fac perisoarele cu mana umeda si se adauga in oala de bors care fierbe.

Se lasa la fiert la foc mic ca sa nu se desfaca perisoarele. Cand sunt fierte perisoarele se ia oala de pe foc si se adauga restul de verdeata taiata marunt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

madi_marin 1

05.02.2010, 21:46

ciorbita asta e preferata mea.....

elebele 1

20.02.2010, 10:04

Merci fain de laude... Intr-adevar la noi in Neamt se mananca nu gluma, si numai mancare buna

Bucataras 1

26.02.2010, 19:56

stim . Iri s-a nascut in PN

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de curcan