Briose cu ciocolata si lamaie
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul cu zaharul pana ce devine o crema, Adauga ouale cate unul, amestecand dupa fiecare. Adauga celelalte ingredienta (fara ciocolata) si omogenizeaza. Pune si ciocolata...Citeste continuarea
Bastonase picante
Postat de: epurasha2bb in VitaSe taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: ana in DulciuriBatem untul spuma ,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, albusurile batute spuma ,praful de copt . Incorporam usor faina, amestecam cu o ligura de jos in sus apoi adaugam fulgii de...Citeste continuarea
Ballotins de Saint-Jacques
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca...Citeste continuarea
Bust diplomat
Postat de: ana in TorturiPregatim puddingul cum indica pe plic ,intre timp punem la inmuiat gelatina .Pudingul il punem la racit si cand e caldut( un picut fierbinte ) punem gelatina si amestecam bine pana se dizolva si o...Citeste continuarea
Bombonele din resturi
Postat de: laylalala in DulciuriSe sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate cu 70 gr nuca de cocos, zaharul pudra, untul, esentele si laptele pana cand se...Citeste continuarea
Briose cu visine si spuma de lamaie
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si inima de aluna
Postat de: Brindusa in PrajituriTaie untul (nu cel de arahide) in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, cacao) si...Citeste continuarea
Briose cu peste
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOuale se bat bine cu mixerul, se adauga praful de copt, faina cernuta, pestele scurs dar nu de tot de uleiul din conserva si condimentele. Se ung formele de briose cu ulei, se tapeteaya cu...Citeste continuarea
BIZCOCHO
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate...Citeste continuarea
Briose cu fructe
Postat de: susu in DulciuriSe bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se adauga uleiul si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune aluat pe jumatate in forme si la mijloc se...Citeste continuarea
Budinca de ficatei in frunze de leurda
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Biscuiti in glazura de ciocolata cu...
Postat de: Brindusa in PrajituriTaie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in...Citeste continuarea
Briose de Paste
Postat de: laylalala in DulciuriPentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Briose cu visine si ciocolata
Postat de: janet in PrajituriIntr-un vas mixam ouale cu zaharul,apoi adaugam uleiul putin cite putin,iaurtul,zeama si coaja de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine ,punem in forme si deasupra ce dorim...Citeste continuarea
Briose cu animalute
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: gaby_d in Dulciurise bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie se toarna amestecul caldut peste ouale batute, se amesteca se adauga apoi...Citeste continuarea
Bruschete aromate
Postat de: lia in PiineTaiem cornurile,in feliute si le asezam intr-o tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt. Peste ele presaram ulei de masline. Pe unele,punem busuioc uscat , pe altele praf curry si a treia...Citeste continuarea
Bors de legume cu coasta de porc
Postat de: dicarmencitta1957 in Supe/CiorbeCuratam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa. Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si...Citeste continuarea
Bulete de caş şi cartofi
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert se lasa la racit, se cojesc si se dau pe razatoare, pe ochiurile mari. Casul se da si el pe razatoare langa...Citeste continuarea
Bors cu cartofi-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postse curata cartofi se taie cubulete ,la fel si morcovi de curata si se taie rondele apoi se pun la fiert in apa(1 litru) cu sare si usturoiul pisat marunt ,cand sant fierti se pune borsul se...Citeste continuarea
Budinca din creier
Postat de: adnas54 in Aperitive / GarnituriDe obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece....Citeste continuarea
Budinca cu fidea si sirop de zahar ars
Postat de: vero_closca in PrajituriFierbi fideaua dupa instructiunile de pe pachet,o clatesti cu putina apa rece si o lasi sa de scurga. separi ouale,bati albusurile spuma iar galbenusurile le amesteci cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: susu in DulciuriAmestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt si cacao. Se amesteca oul cu laptele, uleiul, vanilia si zaharul pana se topesc cristalele. Ciocolata se topeste la bain marie si se adauga...Citeste continuarea
Banane cu nuci si lichior de...
Postat de: dicarmencitta1957 in DulciuriAprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu...Citeste continuarea
Briose cu branza
Postat de: miha in PrajituriNu e altceva decat reteta de la guguluf auriu cu branza , doar ca am copt in forme de briose si am pus suc de mere in loc de portocale. Copiilor le plac mai mult. Ouale se bat cu zaharul,...Citeste continuarea
Boabe de struguri cu brinza
Postat de: janet in Aperitive / GarnituriDin branza de burduf amestecata cu unt se face o pasta cu care imbracam boabele de strugure, le tavalim prin: susan, mac, boia de ardei,patrunjel tocat marunt, miez de nuca prajita. Eu am dat...Citeste continuarea
Briose tricolore
Postat de: cccris in PrajituriIncingeti cuptorul la 180 grade. Topim untul. Punem apa la fiert in alt vas. Adaugam cacao la unt si amestecam bine. Punem si apa si lasam sa fiarba 30 sec. Oprim focul si dam vasul deoparte....Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari,...Citeste continuarea
Biscuiti ciocomania lollipop
Postat de: Brindusa in PrajituriCu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca...Citeste continuarea
Bors de sfecla ( sfecolinic )
Postat de: Anastasia in Supe/Ciorbe1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma 150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata...Citeste continuarea
Brownies fara foc
Postat de: Adinuta in Vegan / Raw veganPasul 1: Am pus intr-un blender ingredientele pentru baza (nuci, curmale, o parte din cacao) si am mixat bine. Va rezulta o pasta usor sfaramicioasa, dar umeda. Puneti aceasta pasta intr-o tava...Citeste continuarea
Bucatele de pui cu cascaval
Postat de: theodora in Puise taie pieptul de pui bucatele,cubulete,se da prin faina-ou-faina si se prajeste in ulei incins.se muta apoi intr-un vas pt a merge la cuptor(eu am un vas mic roman)se adauga feliile de cascaval...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza dulce
Postat de: bitza in PrajituriPastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Branza se amesteca cu ouale batute,zaharul,stafidele,esenta,zaharul vanilat.Cand au fiert pastele se trec pe sub un jet de apa rece si se...Citeste continuarea
Budinca de cartofi
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja,se curata si se razuiesc pe razuitoarea mare. Ceapa se taie solzisori,usturoiu se toaca si ardeiul taiat feliute si se calesc intr-o jumate de cana de apa,se adauga...Citeste continuarea
Branzica calcica pt bebelusi
Postat de: pusikmea in Mancare copiipisam pastilele de calciu, pt a se dizolva mai repede . punem laptele pe foc si adaugam si calciul imediat ce l-am pus pe foc, avem grija sa nu se prinda laptele, mestecam in el, lasam pana se...Citeste continuarea
Biscuiti spiralati
Postat de: ionela2682 in DulciuriFrecam untul cu laptele fierbinte, separat intr-un alt vas batem oul cu zaharul pudra apoi turnam amestecul peste spuma de unt si omogenizam. Impartim coca in 2 parti egale, intr-una...Citeste continuarea
Banane prajite
Postat de: lia in PrajituriLuam o lipie, punem o banana curatata si o rulam strans, o prindem cu trei scobitori si o taiem in trei bucati.Procedam la fel si cu celelalte. Intre timp se incinge uleiul in...Citeste continuarea
Biscuiti glazurati
Postat de: cccris in PrajituriSe amesteca ingredientele uscate si se adauga toate celalalte. Mi-a iesit o coca mai lipicioasa. Se pune la frigider citeva ore, dar eu am tinut-o acolo peste...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza dulce si...
Postat de: ela in FusilliPastele se pun la fiert in apa cu sare,apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine.Branza dulce,smantana,galbenusurile,laptele,untul topit,zaharulsi...Citeste continuarea
Budinca de conopida
Postat de: cccris in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in steamer sau clasic la aragaz. Intr-un castron se amesteca iaurtul, smintina, ouale, chimenul, busuiocul, sarea si piperul. Se unge o cratita cu putin unt, se tapeteaza...Citeste continuarea
Budinca din paste
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe fierb bine pastele in apa cu sare si le mai lasam cam 5 min in apa in care eu fiert ca sa se umfle putin. Amestecam branza intr-un castron cu ouale si zaharul dar si cu cel vanilat si...Citeste continuarea
Bors de cartofi cu fidea-post
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul,telina si se dau prin razuitoarea cea mare apoi se calesc cu ceapa taiat marunt si ardeiul rosu taiat cubulete 3-4 minute Se pun cartofi curatati si taiati cubulete si apase...Citeste continuarea
Bulz (cocolos cu brinza)
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu...Citeste continuarea
Briose colorate
Postat de: laylalala in PrajituriPentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri. Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina,...Citeste continuarea
Brasovene cu ciuperci-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana...Citeste continuarea
Briose "Brownie Cappucino"
Postat de: miha in PrajituriBriose: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul si esenta de rom si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Topim untul si-l turnam in...Citeste continuarea
Banana cake (vegan)
Postat de: Adinuta in Vegan / Raw veganPasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt. Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele...Citeste continuarea
Budinca de zahar ars
Postat de: ela in Dulciuri5linguri de zahar se pun la topit intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic fara sa se arda si sa se inchida la culoare.Se ia de pe foc si se rastoarna cu grija 200ml apa fiarta,precautie...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe face un aluat din lapte oua drojdie si faina, putin mai moale la inceput, si-l lasam sa creasca in loc caldut dupa care adaugam restul de faina pt a obtine un aluat potrivit. Se...Citeste continuarea


















