Briose cu rodie si sirop de portocale

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 30 Ian 2010 | 5169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 30 ml sirop de portocale (sau coaja de la o portocala)
  • 0 lingurita praf de copt
  • 1 rodie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu rodie si sirop de portocale:

  • Scoatem samburii pretiosi de la rodie (da, si eu am stropit toata bucataria!
  • Intr-un castron mixam bine ouale cu zaharul. Ajutandu-ne de un tel incorporam treptat uleiul, laptele, siropul de portocale, faina amestecata cu praful de copt.
  • Ungem cu ulei tava pentru briose (asta daca nu folosim hartiute speciale) si punem compozitia in tava. Nu umpleti formele de tot pentru ca vor mai creste la copt. Presaram samburii de rodie si dam tava in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30 min, la foc mic (fara a deschide usa cuptorului).
    Sunt foarte bune, usor acrisoare de la rodie, parfumate de la siropul de portocale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu rodie si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (2)

Bucataras 1

30.01.2010, 16:51

Flori, te astept la concurs pe Bucataras premium cu retete

Rodie 1

07.10.2010, 23:20

interesanta combinatia ta! multumesc pentru modul de preparare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu coaja de citrice si dulceata de gutui