Beef Bourguignon

de Brindusa in Vita, 25 Ian 2010 | 6774 vizualizari

 

Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincalzi foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita mai proasta (pentru ca o sa fiarba 2 ore, iar cea foarte frageda se topeste)
  • 200 g bacon
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 800 g ceapa mica (salote)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 g unt 
  • trei linguri de faina

  Marinata:

  • 3 catei usturoi taiati in 4
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 1 morcov taiat mic
  • 4 cuisoare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe negru, zdrobit putin
  • patrunjel, cimbru
  • 1 l vin rosu 
  • 1 cana brandy (de mere daca se poate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Bourguignon:

Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy.

Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.

A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.

Separat strecoara marinata si incalzeste-o.

Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase. Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.

In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile. Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile. Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat. Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le. Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.

Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure.

Aceasta reteta este adaptata dupa FXcuisine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

26.01.2010, 17:28

imi fac si eu loc cu coatele , dati-va la o parte , vreau si eu sa apuc la o portie

Brindusa 1

26.01.2010, 19:27

stati si nu va impingeti, ca dau cate o lingura sa ajunga la toti!

Bunica 1

26.01.2010, 20:39

Eheeee, bucuresteni ajung primii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gratar de manzat cu fenicul