Biscotti cu ciocolata si migdale

de Brindusa in Prajituri, 27 Ian 2010 | 4079 vizualizari

 

Numele acestui desert inseamna de doua ori (bis) copti (cotti). Are o textura mai dura si se serveste alaturi de cafea, ciocolata calda sau vin.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 230 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g migdale decojite si tocate grosier
  • 150 g ciocolata amaruie taiata nu foarte fin
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolata si migdale:

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava pune foaie de copt.

Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute.

Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu mana, ca sa nu se sfarme.

In tava pune compozitia sub forma a 2 cilindri paraleli, de-a lungul tavii. Aplatizeaza cilindrii, astel incat sa nu aibe o inaltime mai mare de 2 cm. Coace 20 minute.

Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasac 10 minute. Taie felii late de maxim 2 cm, pune-i in tava pe o parte si coace-i 5 minute. Intoarce-i pe cealalta parte si mai coace 5 minute.

Cand se racesc, se pot pastra in cutii inchise etans, pentru mai multe luni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Brindusa 1

28.01.2010, 22:00

Teo, ei se pot pastra mai mult timp, dar cine spune ca asta s-a intamplat si la mine?

Sylvia 1

28.01.2010, 22:36

Excelent arata imi place si prezentarea, mai tare mi-ar face placere sa ii si gust

Oana 1

30.01.2010, 21:10

Iamii, tare buni trebuie sa fie!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata