Mi s-a parut interesant amestecul de condimente din acest chec, neobisnuit pentru ceva ce ar trebui sa fie dulce si atat :) Gustul e incredibil, aparte de orice alt chec, cu un miros puternic si placut. Va recomand cu caldura sa incercati, merita! Aduce aminte de sarbatori :) (oare pentru ca atunci l-am facut? :P)
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Pregatim o tava de chec tapetand-o cu unt si faina.
Cu o furculita, zdrobim banana bine si o punem deoparte. Frecam bine untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand. Faina, sarea, bicarbonatul, nucsoara si cuisoarele se amesteca bine impreuna (sincer, am pus putin mai multe condimente, eram tare curioasa ce va iesi :D) si apoi se toarna peste amestecul de unt amestecand pana la omogenizare. Se adauga apoi smantana, banana si esenta de vanilie si se amesteca putin, doar cat sa se omogenizeze.
Compozitia se toarna in tava de chec si se tine la cuptor cca 45-50min, pana cand revine la forma initiala dupa ce apasam usor (sau facem testul cu scobitoarea :P). Il lasam sa se raceasca 10min in tava, apoi il putem scoate.
In timp ce se raceste, pregatim glazura amestecand zaharul cu putina zeama de lamaie, nu trebuie sa fie foarte lichid. Glazura se intinde apoi uniform peste chec si se lasa la racit.
E ca o explozie a simturilor: dulce de la zahar, acrisor de la zeama de lamaie, condimentat de la nucsoara si cuisoare, aromat de la banana.
Spor!
1
Eu am folosit o cantitate si jumatate, pentru ca mi s-a parut ca ar iesi cam micutz.
2
Putin mai multa banana nu strica :)