Burek

de marcelas in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 10364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g unt
  • putina sare
  • apa calduta
  • 500-600g branza dulce
  • 250g branza telemea
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • unt si ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei.
Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale.
Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald.
Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat de rulat, invartim rulada intr-o spirala, pe care o ungem bine cu unt sau ulei si o asezam pe o tava (pe care am pus o folie de silicon sau hartie de pergament).
Umplutura de branza:
Framantam bine branza telemea, pe care o amestecam cu branza dulce, smantana si cele 3 galbenusuri.
Obtinem patru placinte, pe care le ungem din belsug cu ulei si le dam la cuptor la 375F, pana sunt coapte si rumenite bine. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem din nou cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lia maria 1

26.02.2010, 16:52

Delicioase

Rodie 1

09.10.2010, 15:54

cat de bune trebuie sa fie asa cum arata in poza, yuum marcelas

adry88 1

08.05.2011, 13:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs