A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Batoane cu ciocolata

Postat de: bitza in Prajituri

1. Zaharul se freaca cu oul pana se topeste,se adauga uleiul si la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua si se intinde cu mana pe hartie de...Citeste continuarea

Banana split

Postat de: bitza in Dulciuri

Banana se taie pe lungime si se aseaza pe platou.In ovalul format de jumatatile de banane se pune globurile de inghetata si se acopera cu frisca.Ciocolata si laptele se pun intr-un castron si...Citeste continuarea

Bacon crud tras în tigaie

Postat de: ionix in Porc

  Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.   Pentru cine nu mananca sarat,...Citeste continuarea

Budinca de orez cu nutella

Postat de: lilik in Mancare copii

punem laptele cu zaharul la fiert,cand incepe sa fiarba punem orezul spalat.lasam sa fiarba la foc mic pana absoarbe tot laptele.dam deoparte si punem nutella si un cubulet mic de unt.lasam sa se...Citeste continuarea

Bezele..

Postat de: lilik in Dulciuri

amestecam zaharul pudra cu cel tos. punem intr-un vas albusurile cu jumatate de zahar, cand compozitia incepe sa se intareasca adaugam celalalt zahar si continuam sa batem cu mixerul....Citeste continuarea

Bors de cartofi cu afumatura si...

Postat de: housy in Ciorbe

- ceapa se toaca marunt - morcovelul se curata, spala si se taie cubulete mici - cartofii se curata, se spala si se taie cuburi nu foarte mici, dar nici foarte mari - legumele se pun la...Citeste continuarea

Briose in joaca...:)

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Amestecul cu oua se toarna peste cel cu faina, se amesteca bine, se pune in forma de briose (umplem 2/3 din forma) la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru aproximativ 30-35 minute....Citeste continuarea

Broscute

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine se pun la prajitor sau in cuptor pana se rumenesc. Se ung cu ulei si se freaca pe toata suprafata cu usturoiul taiat in jumatate. Rosia se taie in jumatate, se scobeste de...Citeste continuarea

Briose cu gem si vanilie

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca -se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit -faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: miha in Dulciuri

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand da un clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand bine sa nu faca cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa grisul sa se...Citeste continuarea

Budinca de praz cu rosii si mozzarella

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie felii. Se cojeste gulia si se taie in felii subtiri. Se curata morcovul si...Citeste continuarea

Baghete cu cascaval

Postat de: stefania in Aperitive / Garnituri

Se intinde foietajul cu sucitorul si se unge jumatate de foaie cu ketchup.Asezam feliutele de salam si apoi radem cascaval pe razatoarea mare. Cealalta jumatate o ungem cu putina apa si o tragem...Citeste continuarea

Budinca cu vanilie, mar si scortisoara

Postat de: epurasha2bb in Dulciuri

Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si para taiate cubulete fara coaja si cotor.cand au dat in clocot, am scos bucatele de fructe care mi-au trebuit pentru o alta...Citeste continuarea

Biscuiti pentru cafea cu coaja de...

Postat de: jolygina in Dulciuri

Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie dupa ce s-au incorporat toate...Citeste continuarea

Bruschetti cu roşii

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie. Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri....Citeste continuarea

Budinca de zmeura

Postat de: meosiris in Prajituri

-Se bate frisca cu zaharul si mierea. Zmeura (eu am avut congelata) se lasa la dezghetat, se pune apoi cateva minute pe foc pana se incalzeste putin, se paseaza apoi cu blenderul, se amesteca cu...Citeste continuarea

Bouyourdi-aperitiv grecesc

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi...Citeste continuarea

Bascute cu dulceata

Postat de: meosiris in Prajituri

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam...Citeste continuarea

Bors de pui

Postat de: meosiris in Ciorbe

-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri. -Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe...Citeste continuarea

Brioşe de cacao cu branza

Postat de: ionix in Dulciuri

  Preparare umplutura: Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Preparare aluat: Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea

Bulz cu afumatura

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Pregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa , putina sare  si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand incontinuu pana se obtine o mamaliga bine legata. Separat...Citeste continuarea

Bors de peste cu orez cu legume si...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Preparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa...Citeste continuarea

Budinca cu paste si branza

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min. intr-un bol pregatim compozitia de branza. branza o framantam...Citeste continuarea

Briose vesele

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata,...Citeste continuarea

Borş de cartofi

Postat de: ionix in Supe/Ciorbe

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:   ...Citeste continuarea

Blinii - placinte cu diverse umpluturi

Postat de: Cristina_Vivi in Aperitive / Garnituri

Se  curata, se taie marunt o ceapa si se caleste in putin ulei. Apoi am adaugat sunca. Cand s-a prajit putin, punem ciupercile scurse de apa. Amestecam si lasam inca 10 min. La final am...Citeste continuarea

Budincuta Paula la pahar

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Briose maronii cu fulgi de...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza...Citeste continuarea

Briose cu mere acrisoare

Postat de: laylalala in Mancare copii

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc potrivit pune merele cu 150 ml apa si lasa-le sa fiarba acoperite 5 minute pana cand incep sa se...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul apoi...Citeste continuarea

Budinca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea  si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele  si...Citeste continuarea

Branzoaica spirala

Postat de: diaconta in Dulciuri

200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie. Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina. Ouale se amesteca cu...Citeste continuarea

Borş moldovenesc de găină

Postat de: ionix in Ciorbe

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina,...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Preparare bors de peste. Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile. Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune...Citeste continuarea

Briose rapide

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bat albusurile bine, apoi se adauga zaharul. Cand s-a legat bine si nu mai cade din vas spuma de albus se pune faina (sa iasa un aluat ca la tort) si esenta si uleiul. Se toarna in forme...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si fructe de...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Punem la inmuiat fructele de merisor intr-un vas cu apa calduta in care am pus o lingurita de brandy. Rupem ciocolata bucati, o punem intr-o craticioara si lasam sa se topeasca.Lasam apoi sa se...Citeste continuarea

Budinca de conopida

Postat de: jolygina in Mancaruri de legume

se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca  sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe ) intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem...Citeste continuarea

Briose cu bombite de branza si cocos

Postat de: pusikmea in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste...Citeste continuarea

Bastonase de peste

Postat de: Adinacarla in Pangasius

Fileul de peste l-am spalat bine apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am taiat carnea de peste fasiute subtiri de aproximativ un cm si le-am condimentat cu sare si piper. Ouale le-am batut ca...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza si...

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Branza cu ouale si zaharul se amesteca, se pune faina, margarina, mirodeniile si iaurtul.Se amesteca usor, apoi se toarna pastele pe care le asezam intr-o tava unsa cu margarina.Se introduce in...Citeste continuarea

Boccelute cu ciuperci

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se face compozitia de clatite din lapte,oua,faina,unt topit,sare. Pentru ca umplutura este de ciuperci,am pus si marar in compozitia de clatite. Se coc clatite foarte subtiri. Pentru...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta. Se...Citeste continuarea

Betty cea Urata da' Desteapta Foc

Postat de: dentistutza in Dulciuri

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devin albe si pufoase. Se adauga untul foarte moale si se continua mixarea. Cand s-a incorporat se toarna laptele la temp. camerei si...Citeste continuarea

Budinca din carne tocata

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Sotam ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete  in putin unt.Carnaciorii ii taiem bucati mici si ii adaugam si pe ei si mai tinem pe foc cateva minute. Se toaca carnea ,se pune...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata fructata

Postat de: adasev12 in Prajituri

mai intai se prepara budinca dupa reteta...eu nu pun niciodata 500 ml lapte fiindca nu se intareste suficient. in timpul fierberii budincii se adauga si fulgii de cocos. se lasa sa stea vreo 5 min...Citeste continuarea

Budinca de paine

Postat de: mimmi in Prajituri

50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute...Citeste continuarea

Bomboloni

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar...Citeste continuarea

Briose de carne

Postat de: rivka in Vita

Se amesteca carnea tocata impreuna cu condimentele enumerate , mustarul, ketchup-ul,sosul de soia,ceapa tocata, ardeii rosii tocati, ouale, pesmetul si cartofii dati pe razatoare. Se aseaza in...Citeste continuarea