Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1567
PRIETENI391
Retete / Mancaruri cu carne

Mazare cu piept de pui

In Pui la 12 Mai 2012

Pieptul de pui se taie bucatele, se condimenteaza cu paf de curry si sare, se incinge tigaia doubleta, se prajeste in tigaie fara ulei. Intre timp se curata ceapa verde, sa taie marunt, se pune la calit cu putin ulei si apa. Morcovul se curata si se taie cubulete, se adauga la ceapa calita,...

Orez cu file de pui si ciuperci pleutorus

In Pui la 7 Mai 2012

Ceapa si usturoiul verde se curata si se toaca marunt. Fileul de pui si ciupercile se taie fideluta. Intr/un vas termorezistent se pune un strat de ceapa si usturoi, unul de  carne si ciuperci, apoi amestecul de legumele. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se adauga 600 ml. apa rece. Se...

Tarta cu ciuperci si carne tocata de pui

In Pui la 3 Mai 2012

Carnea tocata, se amesteca cu ouale, ciupercile decongelate si pesmetul. Se asezoneaza de sare, piper, boia si marar. Se framanta bine pana se omogenizeaza, Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se tapeteaza cu pesmet si se pune compozitia obtinuta. Se da la cuptor cca. 30 de minute la...

Muschiulet cu legume la cuptor

In Porc la 1 Mai 2012

Muschiuletul se curata de pielite si se portioneaza. Se presara peste muschiuletul portionat, ulei de masline, sare, piper si cimbru. Se lasa la rece cel putin 1 ora sau pana a doua zi. Intr-o tava se aseaza muschiuletul marinat, felii de ardei, ciupercile feliate si bucatele de slaninuta. Se...

Varza dulce-acrisoara cu carnati

In Mancaruri cu carne la 30 Apr 2012

Varza se strecoara de zeama din conserva, se spala cu un jet de apa rece si se pune intr/un vas la foc mediu. Se adauga 1 litru de apa, 1 foaie de dafin, zacusca si carnatii taiati bucatele mici. Se lasa la fiert, cca. 20 de minute acoperit la foc mediu. Se serveste ca atare, cu smantana sau cu...

Platou de 1 Mai

In Mancaruri cu carne la 30 Apr 2012

Diferitele feluri de carne, si ciupercile, se asezoneaza cu condimente de gratar, sau cu sare, piper si cimbru. Se incinge gratarul bine si se prajesc pe rand pieptul de pui, feliile de vitel, muschiuletul de porc, mititeii si la sfarsit ciupercile. Se aseaza pe un platou si fiecare serveste ce...

Rulouri de vitel, cu sunca de pui si sparanghel

In Vita la 25 Apr 2012

Sparanghelul se curata si se pune la fiert, cca. 20 de minute, in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de zahar. Muschiul de vitel se taie felii subtiri, se subtiaza cu ciocanul de snitzele. Se pune o felie de sunca, o bucata de sparanghel fiert, se ruleaza si se fixeaza cu o...

Stufat de miel

In Oaie la 14 Apr 2012

Carnea de miel se curata, se portioneaza si se spala. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in putina apa si ulei. Cand se inmoaie se adauga carnea de miel, se asezoneaza de sare si piper se completeaza cu vin si apa in cantitati egale. Se lasa la fiert, acoperit...

Friptura de miel

In Oaie la 14 Apr 2012

Pulpele se curata de grasime, se spala si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei, se presara sarea aromata, rozmarin si putin piper, se adauga foile de dafin si 1 litru de vin merlot. Se lasa peste noapte la macerat, la rece. A doua zi se scot pulpele din bait, se pun la cuptor intr-o tava la...

Drob de miel

In Oaie la 14 Apr 2012

Organele se fierb in apa cu un praf de sare. Capatana de miel se fierbe separat. Dupa ce au fiert organele si carnea, se toaca marunt. Ceapa, usturoiul si mararul se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga la compozitia de carne. Se asezoneaza de sare, piper, se adauga ouale crude si...

Sarmale din carne de vita

In Vita la 9 Apr 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se...

Friptura de iepure

In Mancaruri cu carne la 9 Apr 2012

Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la...

Snitele de curcan

In Curcan la 4 Apr 2012

Pieptul de curcan, se curata, se spala, se feliaza si se sareaza. Fileurile se trec prin faina, prin oul batut si la final prin fulgii de porumb zdrobiti usor. Snitelele se prajesc pe ambele parti, in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc fierbinti cu piure de cartofi si...

Chiftele de pui cu ciuperci

In Pui la 28 Mar 2012

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile scurse de zeama, painea inmuiata si stoarsa. Se adauga ouale, se asezoneaza de sare, piper, boiade ardei dulce si marar. Se unge o forma cu putin ulei, se adauga compozitia de carne si se da la cuptor la foc potrivt ptr cca. 25 de minute....

Ficatei de pui cu vin si usturoi

In Ficat la 25 Mar 2012

Ficateii se spala se curata si se pun la prajit in putin ulei de masline! Dupa ce s/au rumenit se sting cu vin si se  mai lasa acoperit, la foc mic cca. 5 minute. La final se adauga usturoiul tocat si stinge focul, lasandu/se acoperit cca. 5  minute. Se serveste  cu salata de sezon.

Mamaliga la cuptor

In Porc la 21 Mar 2012

Am pregatit din apa si malai o mamaliga mai tare. Intr-un vas termorezistent am pus pe fund un pic de ulei de masline, un strat de mamaliga, cele doua felii de prosciutto, am acoperit cu mamaliga. In stratul de sus am infipt cateva jumari de porc, am presarat telemea rasa si am dat la cuptor,...

Mazare cu bucatele de vitel

In Vita la 18 Mar 2012

Bucatelele de vitel, mazarea, ceapa taiata marunt, ardeiul, pasta de rosii, mararul tocat marunt, sarea si piperul, dupa gust, se pun toate, odata, in Kukta, oala cu presiune. Se completeaza cu cca. 1 litru de apa, se inchide cu capacul etans si se lasa la fiert cca. 1 ora de cand a inceput sa...

Limba de vitel cu praz si masline

In Mancaruri cu carne la 18 Mar 2012

Limba se spala si se pune la fiert in apa rece, fara sare. Se lasa la fiert la foc mediu cca. 1 ora. Apoi se scoate si calduta se curata de pielita alba. Se taie bucatele mici. Intre timp prazul se curata, se spala si se taie rondele, se pune la dinstuit in putin ulei si apa, la foc mic,...

Fudulii de vitel

In Mancaruri cu carne la 18 Mar 2012

Din fericire am gasit fuduliile gata curatate de pielite, asa ca doar le/am spalat, le/am crestat in doua si le/am pus in apa rece cca. 1 ora. Intre timp am facut marinada din bere, ulei, felii de ceapa, usturoi maruntit si mirodenile de mai sus. Am scos fuduliile din apa si le/am pus  in...

Ciuperci pleutorus cu cotlet de porc

In Porc la 15 Mar 2012

Ciupercile se spala si se taie fideluta. Ceapa  si ardeiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc potrivit. Se adauga carnea spalata, taiata felii mai mari si ciupercile taiate fideluta.  Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga...

Gulyas de vitel cu galuste de cartofi

In Vita la 11 Mar 2012

Carnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru uscat 1/2 lingurita si un praf de sare. Se adauga cca. 1 l de apa, se inchide oala ermetic, se pun la...

Cotlet de porc pe pat de ceapa

In Porc la 6 Mar 2012

Se pregateste un sos din mustar, ulei de masline si sare, cu care se "maseaza" cotletele. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se pun cotletele peste ceapa si se dau la cuptor la foc iute cca. 15 minute, intorcandu-se pe fiecare parte. Cartofii se...

Gyros pita

In Porc la 1 Mar 2012

Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald. Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei. Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu...

Budinca de paste

In Mancaruri cu carne la 29 Feb 2012

Pastele se fierb al dente conform indicatiior de pe ambalaj. Intre timp sunca si carnea din conserva se calesc cu putin ulei de masline. Dupa ce s/au scurs pastele de apa se amesteca cu compozitia de carne. Ouale sa bat bine cu iaurtul si se adauga la paste, se amesteca usor pana se inglobeaza...

Legume mexicane cu bacon la Doubleta!

In Mancaruri cu carne la 29 Feb 2012

Baconul se taie fideluta si se pune in tigaia incinsa, la rumenit. Legumele se adauga la bacon, se asezoneaza de sare, piper si cine doreste un pic de chlili. Se adauga vinul se inchide tigaia si se lasa la foc mic cca. 15 minute, pana se patrund legumele. Pofta buna!

Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

In Mancaruri cu carne la 23 Feb 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati...

Ciocanele de curcan cu legume la tava

In Curcan la 22 Feb 2012

Din ulei, sare. piper, boia, curry si rozmarin se face o pasta omogena. Copanelele de curcan se spala, apoi se cresteaza si se ung cu pasta obtinuta. Se aseaza intr-o tava termorezistenta si se coc la foc potrivit ptr cca. 30 de minute, neacoperit. Se mai intorc din cand in cand si se ung cu...

Pui la cuptor

In Pui la 21 Feb 2012

Puiul se curata, se spala si se zvanta cu un servet absorbant. Untul se omogenizeaza cu sare. piper si boia. Puiul se "maseaza" bine pe toata partile cu amestecul de unt, pe afara si pe dinauntru. Se aseza pe forma de rotisat, sau cine nu are o asemenea tava, poate folosi o sticla de...

Pulpe de pui dezosate cu orez si legume la cuptor

In Pui la 15 Feb 2012

Pulpele se spala si se aseaza intr-o tava rezistenat la caldura. Legumele comgelate se aseaza peste carne. Orezul ales si spalat se presara peste carne si legume. Se adauga apa, se presara cu sare si piper si se introduca la cuptorul incins in prealabil, cca. 30 de minute la foc potrivit,...

Pastrama de oaie cu ceapa si ardei

In Oaie la 14 Feb 2012

Ceapa si ardeii se curata si taie marunt. Se calesc in putina apa si ulei. pastrama se curata de grasime si pielite, se taie bucati si se adauga la amestecul de ardei si ceapa. Se transfera in oala minune, Kukta, se asezoneaza de piper, nu se adauga sare deoarece pastrama deobicei e destul de...

Afisate 241 - 270 din 290 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]