publicat la 09.12.2024
publicat la 20.11.2024
publicat la 22.02.2024
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Gulyas de porc a la Edi
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie cubulete si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare, piper, boia si mirodenii, se completeaza cu cca....
Pulpa de curcan cu legume
Carnea se spala, se dezoseaza si se portioneaza. Se pune la prajit in ulei de masline cca. 15 minute la foc iute ptr a se rumeni. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii, adaugandu-se apoi vinul si apa. Se introduce in cuptorul preincins si lasa cca. 30 de minute neacoperit, la 180...
Varza acra si dulce cu costita
Verzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700 ml. de apa si se toarna peste amestecul de varza si costita. Se amesteca usor toate ingredientele ca sa...
Pulpa de vitel fezandata in bere
Pulpa se taie felii, se pregateste un sos din ulei, sare, bere, piper, mirodenii si usturoi. Se trece fiecare felie prin acest sos, se aseaza intr-un vas si se lasa la odihna le rece cca. 30 de minute. Intre timp se curata ceapa, ardeii si rosiile, se taie felii, se inabuse cu putin ulei si...
Tocanita din organe de vitel!
Organele de vitel se fierb in apa, atentie fara niciun pic de sare, cca. 35 de minute, semiacoperit, la foc mediu. Intre timp se curata legumele, se toaca marunt si se calesc in ulei si apa. Se asezoneaza de sare, mirodenii. Organele se strecoara, si se taie bucati mici cat o imbucatura,...
Varza a la Cluj
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata morcovii, ardeii si rosiile, se toaca marunt si se adauga la ceapa, lasandu-se sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Varza se curata de foile uscate si se toaca fideluta (eu am folosit robotul de...
Ceafa de porc cu galuste de cartofi, sos de ardei si salata tricolora
Ceafa sde porc se prajeste in tigaia Tefal, acoperita, cca. 15 minute, la foc mic, pe ambele parti. Se scoatea carnea din tigaie, se pune intr-un vas si se pastreaza la cald. Intre timp in zeama ramasa de la carne, se adauga ardeii, ceapa si rosiile tocate marunt, vinul alb si se lasa sa...
Pulpe de pui dezosate cu piure de cartofi
Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Cartofii se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se paseaza, apoi se amesteca energic cu unt si smantana, pana devine spumos. Intre timp pulpele dezosate se maseaza bine cu...
Ciocanele de pui cu dovlecei, vinete si rosii
Ciocanelele se spala, se curata de eventualele pene:), se cresteaza, se asezoneaza de sare si miordenii. Se incinge tigaia doubleta, se pun ciocanelele condimentate, se lasa cca. 10 minute pe fiecare parte, apoi se adauga viunl rosu si se mai lasa cca. 5 minute la foc mediu, pentru a se...
Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus
Ficateii de pui se curata se spala si se pun la prajit,la foc puternic in putin ulei, cca. 10 minute, rumenindu/se pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se lasa la cald. In sosul ramas se pune vinul se aduce la punctul de fierbere, se adauga faina si smantana, amestecandu-se continuu, la foc...
Tocanita de porc
Ceapa se curata, se taie felii si se pune la dinstuit cu putin ulei si apa, intr/un vas wok. Ardeii se curata, se taie julien si se adauga la ceapa. Dupa ce s/au inmuiat, legumele se adauga, carnea taiata bucatele. Se asezoneaza de sare, piper si boia. Se adauga apa si vinul, lasandu/se sa fiarba...
Gulas de vita cu spatzle
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se dinstuie in putin ulei si apa. Se adauga bucatelele de carne, se lasa sa prinda un pic de culoare, se adauga si ciupercile scurse de zeama. Se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru si foaia de dafin. Se completeaza cu apa, cca....
Fasole galbena cu limba de vita
Limba se spala, se pune la fiert in apa rece, cu putina sare si foaia de dafin, neacoperita, la foc potrivit cca. 30 de minute. Dupa ce s-a fiert se curata de piele si zgarciuri si se taie bucatele potrivite. Intre timp fasolea se curata, se rupe in bucati mai mari. Ceapa si morcovul se...
Pui cu ceapa si ardei
Ceapa, ardeii se curata si se taie julien. Se pune ceapa la dinstiut in putin ulei si apa. Cand devine translucida se adauga ardeii. Se lasa la dinstuit impreuna cca. 10 minute. Intre timp carnea de pui se curata de grasime si se taie bucatele. Se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se...
Varza murata cu fasole colorata si carnati
Ceapa se curata, se taie marunt si se poseaza in putin ulei. Carnatii se taie marunt si se adauga la amestecul de ceapa, lasandu/se la dinstuit cca. 15 minute. Apoi se adauga varza murata, se completeaza cu apa, se asezoneaza de sare, piper si boia si se lasa la fiert la foc mijlociu cca. 25 de...
Puiul Familist inecat in vin
Puiul se curata, se spala si se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare, boia, piper, fulgi de usturoi. Vasul roman, se lasa in apa rece cca. 25 de minute. Puiul se aseaza in vasul umezit, se adauga vinul, se pune la cuptor la foc mare, acoperit, cca. 30 de minute. Se da capacul la o parte si se...
File de pui cu fasole verde si tagilatele cu spanac
Fileul de pui se prajeste in tigaia de teflon cu un pic de ulei de masline, fara nici un fel de condiment. Intre timp ceapa, ardeiul si morcovii se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei si apa. Se adauga fasolea, curatata si rupta bucatele. Se asezoneaza de sare, boia si marar. Se...
Tagliatele cu spanac, bucatele de porc si ciuperci
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga ardeiul tocat marunt, bucatelele se carne, sare, piper, boia, marar, foi de dafin si ciupercile. Se amesteca usor, apoi se adauga apa, cat sa acopere totul. Se lasa la fiert la foc mediu, cca. 30 de...
Muschiulet de porc umplut
Muschiuletul se fileteaza si se bate pana devine uniform. Intre timp, spanacul, se curata, se spala si se poseaza in putin ulei de masline. Pe muschiulet, se aseaza fasiile de spanac, cascaval Delaco, feliat subtire, gogosarii si se ruleaza usor. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se imbraca in...
Bucatele de vita cu ciuperci si cartofi
In vasul wok, bucatele de carne se prajesc rapid in ulei. Se scot din ulei, intr-o farfurie, in uleiul incins se calesc rapid ceapa si usturoiul curatat si tocat marunt. Se adauga apoi carnea, si ciupercile curatate, tocate marunt, se asezoneaza de sare, piper, boia, apoi se toarna vinul si...
Pulpa de miel cu verdeturi
Mustarul se amesteca cu sare, piper, boia, rozmarin, oregano, busuioc, ulei de masline. Cu aceasta compozitie, se maseaza pulpa de miel, curatata si cresatata intre timp. Vasul roman se pregateste, conform instructiunilor, si anume se scufunda in apa rece cca. 20 de minute. Pulpa de miel se...
Gogonele murate umplute
Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute. Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul...
File de pui cu verdeturi
Ceapa, usturoiul si mararul se curata si se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se calesc usor in ulei si apa, Se adauga fileul de pui, lasandu/se cca. 5 minute la calit cu verdeturile. Se asezoneaza de sare, piper si boia, se adauga vinul si se lasa la fiert, acoperit, cca. 20 de minute la foc...
Mancare de vinete si carne de pasare
Ceapa verde se curata, se toaca marunt si se pune la dinstiuit intr/un vas wok, cu putin ulei si apa. Se adauga peste ceapa calita, carnea de pasare fiarta si tocata marunt, ardeiul rosu tocat marunt, cubuletele de vinete, sare si piper dupa gust, vinul si 250 ml. de apa, si se lasa la fiert,...
Ficat de vitel la gratar cu cartofi noi
Ficatul de vitel se portioneaza si se lasa in lapte cca. 30 de minute la frigider. Intre timp se freaca cartofii noi cu sare sau cu o periuta, sub jet de apa rece. Daca sunt micuti se lasa intregi, daca sunt mai marisori, se taie in cuburi mari. Se pune uleiul de palmier la incins, intr/un ceaun...
Pulpe de curcan cu orez si legume
Intr-o tava se aseaza legumele si ciupercile congelate. Deasupra se pun pulpele de curcan, se asezoneaza de sare, boia, piper si se stropeste cu putin ulei . Orezul curatat si spalat, se imprastie peste ingredientele din tava. Se toarna vinul si 300 ml. apa rece. Se pune la copt, neacoperit, in...
Cotlet de porc cu ceapa si ardei
Ceapa se curata, se taie felii, se pune la calit in putin ulei si apa. Ardeiul se curata se toaca marunt, adaugandu/se la ceapa calita. Cotletele se taie felii, se pun peste amestecul de ceapa, se asezoneaza de sare si piper, se adauga vinul si apa cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert...
Varza acra cu orez, carnati si bacon
Varza se toaca marunt (eu am folosit varza murata de la conserva;) ) Ceapa verde se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei si apa. Se adauga varza tocata si se calesc impreuna cca. 10 minute, la foc rapid, neacoperit. Se ia vasul de pe foc, se presara orezul peste amestecul de...
Musaca 2
Carnea tocata, ciupercile curatate, taiate julien, ceapa verde tocata marunt se calesc in putin ulei, cca. 10 minute, apoi se asezoneaza de sare, piper si oregano. Dupa ce s-a racit un pic se adauga si ouale, amestecandu-se usor, pana se incorporeaza. Intre timp se curata cartofii si se...
Friptura de vitel in vasul roman!
Vasul Roman se scufunda in apa rece, cca. 20 de minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului. Carnea se portioneaza in felii, nu prea subtiri ca sa nu se usuce, apoi se aseaza pe patul de ceapa. Se asezoneaza de sare, piper mirodenii si se stropeste cu ptin ulei....