Friptura de vitel in vasul roman!

de Panacris in Vita, 12 Mai 2012 | 5934 vizualizari

 

Ca tot nu am mai folosit demult acest vas!

 

INGREDIENTE

  • carne de vitel 600 g.,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ciuperci congelate 300 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin, cimbru si oregano
  • ulei Omega 3
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel in vasul roman!:

Vasul Roman se scufunda in apa rece, cca. 20 de minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului. Carnea se portioneaza in felii, nu prea subtiri ca sa nu se usuce, apoi se aseaza pe patul de ceapa. Se asezoneaza de sare, piper  mirodenii si se stropeste cu ptin ulei. Se da friptura neacoperita la cuptor ptr cca. 15 minute la foc tare. Atentie, cad gatiti in vasul roman, nu trebuie preincalzit cuptorul! Dupa cele 15 minute, scoateti vasul din cuptor, puneti ciupercile peste carne si dati din noua la cuptor, acoperit, cca. 30 de minute, apoi descoperiti vasul si mai lasati vreo 10  minunte neacoperit, ca sa se rumeneasca un pic friptura. Se poate servi ca atare au cu diverse garnituri: cartofi natur, piure de cartofi, galuste de cartofi, orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel in vasul roman!" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor