Friptura de vitel in vasul roman!

de Panacris in Vita, 12 Mai 2012 | 6142 vizualizari

 

Ca tot nu am mai folosit demult acest vas!

 

INGREDIENTE

  • carne de vitel 600 g.,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • ciuperci congelate 300 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin, cimbru si oregano
  • ulei Omega 3
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel in vasul roman!:

Vasul Roman se scufunda in apa rece, cca. 20 de minute. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza pe fundul vasului. Carnea se portioneaza in felii, nu prea subtiri ca sa nu se usuce, apoi se aseaza pe patul de ceapa. Se asezoneaza de sare, piper  mirodenii si se stropeste cu ptin ulei. Se da friptura neacoperita la cuptor ptr cca. 15 minute la foc tare. Atentie, cad gatiti in vasul roman, nu trebuie preincalzit cuptorul! Dupa cele 15 minute, scoateti vasul din cuptor, puneti ciupercile peste carne si dati din noua la cuptor, acoperit, cca. 30 de minute, apoi descoperiti vasul si mai lasati vreo 10  minunte neacoperit, ca sa se rumeneasca un pic friptura. Se poate servi ca atare au cu diverse garnituri: cartofi natur, piure de cartofi, galuste de cartofi, orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel in vasul roman!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii