Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1567
PRIETENI373
Retete

Ciorba de fasole galbena

In Mancaruri de post la 13 Apr 2019

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă. După primul clocot se adaugă și fasolea congelată, apoi se...

Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar

In Mancaruri de post la 12 Apr 2019

Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand. Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se...

Creier pane

In Porc la 11 Apr 2019

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare. Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un pic mai dens decat cel de clatite (daca e prea gros se mai ajuta cu putina apa, pana se obtine...

Tocanita de vitel cu orrechiete si salata de varza murata

In Vita la 10 Apr 2019

Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin  ulei  și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa călită. Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit,...

Chiftele cu sos sub capac de piure

In Mancaruri cu carne la 8 Apr 2019

Cartofii curăţati se pun la fiert in apa rece cu sare, cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert, se strecoara, se adauga untul si smantana si se bat energic, pana ce se obtine un piure pufos. Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și...

Ciuperci pleurotus fripte cu chives

In Mancaruri de post la 7 Apr 2019

Ciupercile se spala, apoi se taie fâșii, se asezonează cu sare. În tigaia cea mai folosita din Casa Zmeilor, mai bine zis Dubleta a la Turyke :D se pune uleiul de dovleac la incins, apoi se adauga ciupercile şi se lasă la fript acoperite cca. 5 minute pe o parte, apoi inca 5...

Dulceata din ceapa rosie si galbena

In Conserve la 3 Apr 2019

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros se pune untul si uleiul de masline la foc mediu neacoperit cca. 5 minute, pana se infierbanta, apoi se...

Pui cu lapte de cocos si fistic

In Pui la 2 Apr 2019

  Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline. Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry....

Piure din spanac cu smantana vegetala

In Mancaruri de post la 2 Apr 2019

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul. Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de...

Conopida cu branza albastra si fistic

In Mancaruri de legume la 2 Apr 2019

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High. Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas...

Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa

In Mancaruri de post la 2 Apr 2019

Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit. Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga in...

Cus cus cu amestec de legume uscate

In Mancaruri de post la 2 Apr 2019

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se...

Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel

In Salate la 2 Apr 2019

Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare. Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit. Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt,...

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

In Fructe de mare la 25 Mar 2019

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă vinul, usturoiul tocat mărunt şi se lasă la gătit, cca. 5 minute la foc...

Paine cu ceapa

In Piine la 25 Mar 2019

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine.  In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, ceapa deshidrată, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această...

Noodels cu varza calita

In Mancaruri de post la 15 Mar 2019

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!! Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la...

Aperitiv ciabatta cu unt aromatizat si mozarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2019

Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi. Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit congelat, recunosc ca am avut un o pic de emotii, dar in final totul s-a sfarsit cu bine!) pana se obtine o...

Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

In Prajituri la 24 Feb 2019

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa. Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o...

Antricot de manzat pe bloc de sare

In Vita la 23 Feb 2019

Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2019

Codiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii. Într-un vas încăpător se pun ciupercile, o parte din caşcavalul ras, ardeiul curăţat şi tocat mărunt,...

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 22 Feb 2019

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un vârf de cuţit cu unt aromatiat cu ardei, şi se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi...

Aperitiv cornuri cu carnati Caroli Maestro

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2019

Foietajul se unge cu ketchup, apoi se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Pe fâşiile de foietaj se aşază cârnaţii la un capăt, apoi se rasucesc uşor până învelesc tot cârnatul(vedeti in imagini!), apoi se asaza in tava tapetata cu...

Desert prajitura cu mac

In Prajituri la 8 Feb 2019

  Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp macul se macina fin cu o masina speciala sau aparatul de rasnit cafea, impreuna...

Coaste de porc glazurate

In Porc la 8 Feb 2019

Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu, în vasul CrockPot-ului, se acoperă şi se lasă la gaătit lent cca. 5 ore sau la cuptor, cca. 4 ore...

Pulpa de porc gatita lent

In Porc la 5 Ian 2019

Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la copt intr-un aparat Slow Coock sau intr-o tava incapatoare, acoperindu-se cu folie de aluminiu sau...

Desert prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

In Prajituri la 5 Ian 2019

Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand...

Desert prajitura Televizor

In Prajituri la 5 Ian 2019

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se frâmântă până ce se obține un aluat omogen și elastic. Aluatul se împarte în două...

Slanina cu boia fiarta in moare

In Mezel de casa la 5 Ian 2019

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi se presara boia de ardei dulce sau...

Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

In Dulciuri la 5 Ian 2019

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate...

Desert Ochelari cu zahar si scorțisoara

In Dulciuri la 15 Dec 2018

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se rulează din fiecare parte lungă a foietajului înspre mijlocul lui, sper că mă...

Afisate 361 - 390 din 1567 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Retete preferate
Stelute sarate

Voturi:45

Pizza marinara

Voturi:10

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]